Traže milijardu dolara odštete od Diznija i Foksa

Bez autora
Nov 27 2018

Malezijski turistički investitor traži najmanje jednu milijardu dolara odštete od kompanije "Volt Dizni" i Foks Entertejnment grupe.Kompanija traži odštetu zbog navodnog kršenja ugovora vezanog za izgradnju jednog tematskog parka. Preduzeće "Genting Malezija Bhd" saopštilo je da je podnelo tužbu Okružnom sudu u centralnoj Kaliforniji zbog štete koju je pretrpelo usled povlačenja Foksa iz tog projekta. Na telefonske pozive posle radnog vremena niko u "Dizniju" nije odgovarao.

Traže milijardu dolara odštete od Diznija i FoksaMalezijski turistički investitor traži najmanje jednu milijardu dolara odštete od kompanije "Volt Dizni" i Foks Entertejnment grupe.

Kompanija traži odštetu zbog navodnog kršenja ugovora vezanog za izgradnju jednog tematskog parka.

Preduzeće "Genting Malezija Bhd" saopštilo je da je podnelo tužbu Okružnom sudu u centralnoj Kaliforniji zbog štete koju je pretrpelo usled povlačenja Foksa iz tog projekta, prenosi agencija AP.

Na telefonske pozive AP-a posle radnog vremena niko u "Dizniju" nije odgovarao.

Prema medijskim izveštajima, Foks se povukao iz petogodišnjeg sporazuma o licenciranju svoje intelektualne svojine za tematski park Foks Vorld u "Rizortu Vorld Genting" nakon nesuglasica oko uslova ugovora.

"Diznijeva" akvizicija kompanije "21. Senčeri Foks" takođe je dovela u pitanje projekat, jer Gentingovo odmaralište uključuje kazino, što je u suprotnosti sa "Diznijevom" politikom protiv kockanja.

To bi, inače, bio prvi Foksov tematski park, dodaje američka agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik