Forum o poduzetništvu u organizaciji Fondacije Robert Bosch

Bez autora
Nov 29 2018

Novi pristupi za razvoj poduzetništva u Evropi, naziv je foruma koji će od 29. novembra do 2. decembra biti održan u Sarajevu i na Jahorini.Organizator je Fondacija Robert Bosch iz Njemačke, a suorganizatori Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 i organizacija MitOst iz Berlina. Održavanje foruma, na kojem će učestvovati 42 eksperta i ekspertice iz 16 zemalja Evrope, Afrike i Sjeverne Amerike, inicirale su bosanskohercegovačke članice alumni zajednice Fondacije Robert Bosch.

Forum o poduzetništvu u organizaciji Fondacije Robert BoschNovi pristupi za razvoj poduzetništva u Evropi, naziv je foruma koji će od 29. novembra do 2. decembra biti održan u Sarajevu i na Jahorini.

Organizator je Fondacija Robert Bosch iz Njemačke, a suorganizatori Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 i organizacija MitOst iz Berlina, javila je Fena.

Održavanje foruma, na kojem će učestvovati 42 eksperta i ekspertice iz 16 zemalja Evrope, Afrike i Sjeverne Amerike, inicirale su bosanskohercegovačke članice alumni zajednice Fondacije Robert Bosch.

Ambasadorica Fondacije Robert Bosch za jugoistočnu Evropu i BiH Irma Zulić ističe da je održavanje foruma o poduzetništvu bitno zbog razmjene iskustava, s krajnjim ciljem da se poduzetnicima iz BiH i regije, posebno mladim, omogući upoznavanje novih ideja i iskustava.

- U BiH poduzetništvo i samozapošljavanje, kao način borbe protiv nezaposlenosti koja dostiže najveće razmjere u regiji zapadnog Balkana, aktuelno je u proteklih pet godina. Zbog toga će biti izuzetno zanimljivo vidjeti kako mnoštvo dobrih praksi iz zemalja Evrope možemo prilagoditi našim uvjetima i predložiti nove pristupe zapošljavanju, ističe Zulić.

Učesnici Foruma razgovarat će o novim idejama koje mogu pokrenuti razvoj poduzetništva, razlikama između pristupa zapošljavanju u zemljama zapadnog Balkana i zemljama ostatka Evrope. Neke od tema odnosit će se i na to kako mediji izvještavaju o poduzetničkim poduhvatima i kakav utisak to ima na razvoj poduzetništva. Predviđeno je i da nekoliko mladih bosanskohercegovačkih poduzetnika i poduzetnica prezentuju svoje poslove, te razmjene iskustva sa učesnicima foruma.

Riječ je o prvom forumu Fondacije Robert Bosch koji će biti održan u Sarajevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik