Moskva napušta dolar zbog pritiska Vašingtona

Bez autora
Nov 29 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija prisiljena da smanji svoju zavisnost od američkog dolara zbog političkog pritiska Vašingtona. Nismo mi ti koji su rešili da napuste dolar, već je dolar otišao od nas, rekao je Putin na poslovnoj konferenciji.On je ocenio da su SAD sebi nanele štetu pokušavajući da iskoriste dolar kao političko oružje. Amerikanci su time pucali sebi ne samo u nogu već malo više, rekao je on. On je rekao da su američke restrikcije ohrabrile Rusiju i druge da traže alternative dolaru u uzajamnoj trgovini i uspostave platne sisteme koji neće zavisiti od dolara.

Moskva napušta dolar zbog pritiska VašingtonaRuski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija prisiljena da smanji svoju zavisnost od američkog dolara zbog političkog pritiska Vašingtona.

"Nismo mi ti koji su rešili da napuste dolar, već je dolar otišao od nas", rekao je Putin na poslovnoj konferenciji.

On je ocenio da su SAD sebi nanele štetu pokušavajući da iskoriste dolar kao političko oružje. "Amerikanci su time pucali sebi ne samo u nogu već malo više", rekao je on.

On je rekao da su američke restrikcije ohrabrile Rusiju i druge da traže alternative dolaru u uzajamnoj trgovini i uspostave platne sisteme koji neće zavisiti od dolara.

Putin je naglasio da je Turska nedavno u rubljama platila ruske raketne sisteme "S-400", preneo je AP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik