Prodat deo spiralnih stepenica sa Ajfelove kule

Bez autora
Dec 02 2018

Deo originalnih spiralnih stepenica sa Ajfelove kule, pariske najpoznatije turističke aktrakcije, prodat je za 169.000 evra, izjavio je portparol aukcijske kuće Artkurial.Neimenovani kolekcionar sa Bliskog istoka kupio je u utorak deo stepeništa dugačkog 4,3 metara, teškog oko 900 kilograma, koje ima 25 stepenika. Deo stepenica koji dolazi iz privatne kolekcije iz Kanade povezivao je dva najviša sprata Ajfelove kule. To je jedan od 24 dela na koje su stepenice isečen 1983. godine, nakon instalacije lifta između ta dva sprata.

Prodat deo spiralnih stepenica sa Ajfelove kuleDeo originalnih spiralnih stepenica sa Ajfelove kule, pariske najpoznatije tursističke aktrakcije, prodat je za 169.000 evra, izjavio je danas portparol aukcijske kuće Artkurial.

Neimenovani kolekcionar sa Bliskog istoka kupio je u utorak deo stepeništa dugačkog 4,3 metara, teškog oko 900 kilograma, koje ima 25 stepenika, preneo je Rojters.

Deo stepenica koji dolazi iz privatne kolekcije iz Kanade povezivao je dva najviša sprata Ajfelove kule.

To je jedan od 24 dela na koje su stepenice isečen 1983. godine, nakon instalacije lifta između ta dva sprata.

Drugi delovi stepeništa mogu se naći u baštama Joiši fondacije u Japanu, u blizini Statue slobode u Njujorku i u Diznilendu u Kaliforniji.

Deo stepeništa prodat u utorak bio je javno izložen 20 dana u dvorištu aukcijske kuće na Šanzelizeu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik