Beogradski aerodrom sumira rezultate pre dolaska "Vansija"

Bez autora
Dec 03 2018

Bliži se kraj godine, ali i preuzimanje aerodroma Nikola Tesla od francuskog "Vansija". U međuvremenu sumirani su rezultati za 2018. godinu i, prema statistici, broj putnika je povećan a samim tim i prihodi. Već je odavno uslužen i petomilioniti putnik a ukupni promet je veći 16 odsto. Za 11 meseci ove godine na Aerodromu "Nikola Tesla" Beograd usluženo je ukupno pet miliona i dvesta hiljada putnika, što je šest odsto više nego u istom periodu prošle godine. Zabeleženo je 56.178 poletanja i sletanja, odnosno tri odsto više nego lane. Promet robe i pošte za prvih 11 meseci ove godine uvećan je 16 odsto. Prihod od januara do novembra 2018. godine veći je od devet milijardi dinara, što je povećanje od 12 odsto.

Beogradski aerodrom sumira rezultate pre dolaska "Vansija"Bliži se kraj godine, ali i preuzimanje aerodroma Nikola Tesla od francuskog "Vansija". U međuvremenu sumirani su rezultati za 2018. godinu i, prema statistici, broj putnika je povećan a samim tim i prihodi. Već je odavno uslužen i petomilioniti putnik a ukupni promet je veći 16 odsto.

Za 11 meseci ove godine na Aerodromu "Nikola Tesla" Beograd usluženo je ukupno pet miliona i dvesta hiljada putnika, što je šest odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Zabeleženo je 56.178 poletanja i sletanja, odnosno tri odsto više nego lane. Promet robe i pošte za prvih 11 meseci ove godine uvećan je 16 odsto. Prihod od januara do novembra 2018. godine veći je od devet milijardi dinara, što je povećanje od 12 odsto.

"U prethodnih pet godina uložili smo 70 miliona evra u modernizaciju aerodroma, razvoj infrastrukture i tehnologije", kaže Senka Jelenković, izvršni direktor Aerodroma "Nikola Tesla".

Trenutno sa Aerodroma "Nikola Tesla" leti 28 avio-kompanija ka nekoj od 61 destinacije u 35 država. To je uslovilo da karte pojeftine i udaljene destinacije postanu dostupnije našim tursitima.

"To su destinacije u Kini, gde počinje cena od 350 evra pa naviše, Tajland od 440-450 evra pa naviše, što nikada nije bilo. Ranije su daleke destinacije koštale minimum 1.000 evra",  ističe Igor Vranješević, agent za avio-karte.

Još samo da podsetimo da Aerodrom od nove godine preuzima francuska firma "Vansi" koja se obavezela na razvojnu koncesiju u naredih 25 godina vrednu milijardu i četristo miliona evra od čega će u republički budžet biće uplaćeno 417 miliona do nove godine, a malim akcionarima 84 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik