Proizveli 1,24 miliona tona uglja, najviše za TE Pljevlja

Bez autora
Dec 05 2018

Rudnik uglja Pljevlja je od početka godine do kraja oktobra proizveo 1.247.975 tona uglja, što je oko sedam odsto više nego u istom periodu prethodne godine, saopšteno je u pljevaljskom preduzeću. Od toga je Termoelektrani Pljevlja isporučeno 1.147.821, a ostalim kupcima 100.153 tone. Ostvareni prihodi su bili iznad planiranih i iznosili su oko 35 miliona eura. Od ukupne količine isporučene ostalim kupcima, 75 odsto se odnosilo na izvoz, kazali su iz Rudnika uglja. Tržište su, kako navode u kompanji, posljednjih godina proširili na region, naročito na Srbiju. RUP može da podmiri sve tražene količine za potrebe široke potrošnje i na znatno većem nivou od trenutnih. U ovom trenutku, rezerve uglja na kojim RUP ima koncesije iznose su oko 62 miliona tona.

Proizveli 1,24 miliona tona uglja, najviše za TE PljevljaRudnik uglja Pljevlja je od početka godine do kraja oktobra proizveo 1.247.975 tona uglja, što je oko sedam odsto više nego u istom periodu prethodne godine, saopšteno je Dnevnim novinama u pljevaljskom preduzeću.

Od toga je, kako navode, Termoelektrani Pljevlja (TE) isporučeno 1.147.821, a ostalim kupcima 100.153 tone.

"Ostvareni prihodi su bili iznad planiranih i iznosili su oko 35 miliona eura. Od ukupne količine isporučene ostalim kupcima, 75 odsto se odnosilo na izvoz", kazali su iz Rudnika uglja.

Tržište su, kako navode u kompanji, posljednjih godina proširili na region, naročito na Srbiju.

“RUP može da podmiri sve tražene količine za potrebe široke potrošnje i na znatno većem nivou od trenutnih. U ovom trenutku, rezerve uglja na kojim RUP ima koncesije iznose su oko 62 miliona tona”, naveli su u kompaniji.

U RUP-u ne očekuju promjenu cijene uglja u narednoj godini.

“Cijena uglja za široku i industrijsku potrošnju je različita, zavisno od kalorijske vrijednosti, odnosno asortimana koji prodajemo. Cijene bez uračunatog PDV-a se kreću od 31,50 eura po toni za sitni ugalj, više od 36 eura po toni za orah, a za kocku i komad do 48,27 eura po toni”, precizirali su u kompaniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik