Nastavljen pozitivan trend u poduzetničkom poslovanju u Zvorniku

Bez autora
Dec 05 2018

Već nekoliko godina zaredom Zvornik bilježi stopu povećanja broja poduzetničkih radnji. Prema podacima iz Gradske uprave Zvornika, trenutno radi 818 poduzetnika, što je za 26 radnji više nego prošle godine. Mi činimo sve da stvorimo što povoljnije uvjete za poslovanje preduzetnika i da ih podstaknemo na otvaranje radnji i pokretanje biznisa. Od 2008. godine su na snazi mjere po kojima rješenje o osnivanju radnje izdajemo za jedan dan, a poduzetnici su prve godine oslobođeni svih taksi. Također, date su im olakšice za plaćanje taksi i drugih obaveza u dvije rate, rekao je Danijel Milošević, nadležni službenik u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti.

Nastavljen pozitivan trend u poduzetničkom poslovanju u ZvornikuVeć nekoliko godina zaredom Zvornik bilježi stopu povećanja broja poduzetničkih radnji. Prema podacima iz Gradske uprave Zvornika, trenutno radi 818 poduzetnika, što je za 26 radnji više nego prošle godine.

 - Mi činimo sve da stvorimo što povoljnije uvjete za poslovanje preduzetnika i da ih podstaknemo na otvaranje radnji i pokretanje biznisa. Od 2008. godine su na snazi mjere po kojima rješenje o osnivanju radnje izdajemo za jedan dan, a poduzetnici su prve godine oslobođeni svih taksi. Također, date su im olakšice za plaćanje taksi i drugih obaveza u dvije rate – rekao nam je Danijel Milošević, nadležni službenik u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti.

On je dodao da u poduzetničkim radnjama radi oko 1.400 zaposlenih radnika te da je najviše radnji na području gradske zone, odnosno njih 432.

 - U strukturi poduzetnika najviše je zanatlija, odnosno 256, potom slijede trgovinske radnje kojih ima 248, te 156 ugostiteljskih – istakao je Milošević i dodao da kod taksi prijevoznika, frizera i malih radnji u seoskim područjima, po pravilu, radi po jedan radnik. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik