Izabran izvođač radova na obnovi prevodnice na Đerdapu 1

Bez autora
Dec 05 2018

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da će konzorcijum predvođen nemačkom kompanijom DSD „Noel“ izvoditi radove na rekonstrukciji brodske prevodnice HE “Đerdap 1”, čija je vrednost 27 miliona evra. Izvođač je izabran na međunarodnom tenderu, nakon što je Evropska investiciona banka obavestila to ministarstvo o tome da nema primedbi na tenderski postupak, čime je potvrđeno da je javna nabavka sprovedena u skladu sa najvišim evropskim standardima. U konzorcijumu koji će izvoditi radove na rekonstrukciji brodske prevodnice, pored nemačke firme DSD „Noel“, nalaze se i dve domaće firme – “Feromont” i “Elektromontaža”.

Izabran izvođač radova na obnovi prevodnice na Đerdapu 1Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da će konzorcijum predvođen nemačkom kompanijom DSD „Noel“ izvoditi radove na rekonstrukciji brodske prevodnice HE “Đerdap 1”, čija je vrednost 27 miliona evra.

Izvođač je izabran na međunarodnom tenderu, nakon što je Evropska investiciona banka (EIB) obavestila to ministarstvo o tome da nema primedbi na tenderski postupak, čime je potvrđeno da je javna nabavka sprovedena u skladu sa najvišim evropskim standardima.

U konzorcijumu koji će izvoditi radove na rekonstrukciji brodske prevodnice, pored nemačke firme DSD „Noel“, nalaze se i dve domaće firme – “Feromont” i “Elektromontaža”.

U rekonstrukciju brodskih prevodnica na HE “Đerdap 1” i HE “Đerdap 2” ukupno će biti uloženo oko 55,5 miliona evra.

Sredstva za rekonstrukciju obezbedilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture iz zajma Evropske investicione banke i Konekting Jurop fasiliti fonda Evropske unije.

Brodska prevodnica na HE “Đerdap 1” nije rekonstruisana otkako je puštena u rad 1970. godine, a njen radni vek revitalizacijom će biti produžen za najmanje 25 godina. Planirano je da radovi počnu u septembru 2019. godine i da budu završeni za oko godinu dana, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik