Srbija ispunila kvote za izvoz mesa

Bez autora
Dec 05 2018

Srbija će od Turske tražiti veće kvote za izvoz govedine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i najavio da će sa turskim zvaničnicima razgovarati o mogućnosti da Srbija dogodine dobije mogućnost za veći izvoz goveđeg mesa. On je rekao da je Srbija za samo četiri do pet meseci ispunila kvotu za ovogodišnji izvoz goveđeg mesa u Tursku i da će danas tokom razgovora sa turskim zvaničnicima zatražiti veće kvote za sledeću godinu. Ovo je jedan od važnijih dana za naše stočarstvo. U poslednjih 4-5 meseci ispunili smo kvotu izvoz goveđeg mesa u Tursku, to je posao vredan 25 miliona evra, očekujemo da imamo veću kvotu sledeće godine, da stignemo do 10.000 tona. Imamo dovoljno robe, treba da prerađujemo meso i da izvozimo prerađevine sa dodatom vrednošću, rekao je on.

Srbija ispunila kvote za izvoz mesaSrbija će od Turske tražiti veće kvote za izvoz govedine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i najavio da će sa turskim zvaničnicima razgovarati o mogućnosti da Srbija dogodine dobije mogućnost za veći izvoz goveđeg mesa.

Nedimović za Prvu TV rekao da je Srbija za samo četiri do pet meseci ispunila kvotu za ovogodišnji izvoz goveđeg mesa u Tursku i da će danas tokom razgovora sa turskim zvaničnicima zatražiti veće kvote za sledeću godinu.

„Ovo je jedan od važnijih dana za naše stočarstvo. U poslednjih 4-5 meseci ispunili smo kvotu izvoz goveđeg mesa u Tursku, to je posao vredan 25 miliona evra, očekujemo da imamo veću kvotu sledeće godine, da stignemo do 10.000 tona. Imamo dovoljno robe, treba da prerađujemo meso i da izvozimo prerađevine sa dodatom vrednošću“, rekao je Nedimović.

On je najavio da će subvencije za uzgajivače biti povećana sa 10.000 na 15.000 dinara.

Ministar Nedimović je ponovio da će Srbija otvoriti nova tržišta pa će izvoz početi u Izrael, Egipat i Liban i podsetio da je već otvoreno tržište Kine.

On je ocenio da „idu bolji dani“ jer je cena na tržištu povećana za 30 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik