Za godinu i po formirano 320 zadruga

Bez autora
Dec 05 2018

Za godinu i po dana formirano je 320 novih zadruga, što je dobar rezultat, izjavio je danas ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić. On je rekao da je prošle godine pomognut rad 22, što starih, što novoformiranih zadruga, a ove godine 72 zadruga. Poverenje u zadruge se vraća o čemu svedoci njihov sve veći broj, sve više specijalizovanih zadruga i težnja ka formiranju složenih zadruga, rekao je on. Zadruge treba da postanu stožeri budućeg razvoja sela, rekao je ministar i dodao da je konkurs završen i da će 72 zadruge dobiti bespovratna sredstva, skoro 800 miliona dinara. Sada su sredstva dobile 72, a prošle godine 22. Gotovo sto zadruga funkcioniše na ovaj novi način. Formirano je 320 zadruga, a oko sto je konkurisalo za sredstva, odnosno trećina.

Za godinu i po formirano 320 zadrugaZa godinu i po dana formirano je 320 novih zadruga, što je dobar rezultat, izjavio je danas ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić.

On je rekao da je prošle godine pomognut rad 22, što starih, što novoformiranih zadruga, a ove godine 72 zadruga.

„Poverenje u zadruge se vraća o čemu svedoci njihov sve veći broj, sve više specijalizovanih zadruga i težnja ka formiranju složenih zadruga”, rekao je on za TV Pink.

Zadruge treba da postanu stožeri budućeg razvoja sela, rekao je ministar i dodao da je konkurs završen i da će 72 zadruge dobiti bespovratna sredstva, skoro 800 miliona dinara.

„Sada su sredstva dobile 72, a prošle godine 22. Gotovo sto zadruga funkcioniše na ovaj novi način. Formirano je 320 zadruga, a oko sto je konkurisalo za sredstva, odnosno trećina... Nije novac uvek motivacija, a za srpskog seljaka najbitnije je da vidi dobar primer, pa ako vidi da to dobro funkcioniše, onda je i on spreman da radi”, rekao je kaže Krkobabić.

Dodao je da se vraća poverenje u zadruge, što potvrđuje i broj formiranih za godinu dana, kao i težnja da se formiraju složene zadruge, prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik