Od 1. novembra cena goriva u padu

Bez autora
Dec 06 2018

Od 1. novembra 2018. godine cena goriva u Srbiji je u konstantnom padu, rekao je u Skupštini Srbije ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. On je odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića o tome kada će biti smanjenje akciza i PDV na gorivo u Srbiji rekao da je cena u konstantnom padu od početka novembra i da se takav trend očekuje i sledeće sedmice. On je naveo da je cena bezolovnog motornog benzina od 1.novembra pala za 7,6 dinara, dok je cena evrodizela niža za 6 dinara. Gorivo je, kaže, jeftinije zbog pada cene sirofe nafte na svetskom tržištu i nižih transportnih troškova, a isto razlozi su doveli do rasta cena početkom oktobra. U trenutku kada je cena bila u ''piku'', i tada je bila niža nego 2011. godine tako da politizovati to pitanje nije korektno, poručio je ministar.

Od 1.novembra cena goriva u paduOd 1. novembra 2018. godine cena goriva u Srbiji je u konstantnom padu, rekao je u Skupštini Srbije ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Antić je odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića o tome kada će biti smanjenje akciza i PDV na gorivo u Srbiji rekao da je cena u konstantnom padu od početka novembra i da se takav trend očekuje i sledeće sedmice.

On je naveo da je cena bezolovnog motornog benzina od 1.novembra pala za 7,6 dinara, dok je cena evrodizela niža za 6 dinara.

Gorivo je, kaže, jeftinije zbog pada cene sirofe nafte na svetskom tržištu i nižih transportnih troškova, a isto razlozi su doveli do rasta cena početkom oktobra.

"U trenutku kada je cena bila u ''piku'', i tada je bila niža nego 2011.godine tako da politizovati to pitanje nije korektno", poručio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik