"Aptiv" planira fabriku za 5.000 radnika

Bez autora
Dec 06 2018

Posle Leskovca i Novog Sada, gde već imaju fabrike, britanska kompanija "Aptiv pakard", koja se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, razmatra mogućnost otvaranja još jednog pogona u Zaječaru, u kome bi posao trebalo da dobije - 5.000 radnika. Britanska kompanija bi, kako se nezvanično saznaje, u Zaječaru trebalo da otvori pogon od 40.000 kvadrata. Tu bi, s obzirom na prirodu posla, morali biti uposleni pretežno radnici tehničke struke. Budući da grad na Timoku, u kome je na nacionalnoj službi za zapošljavanje registrovano oko šest hiljada nezaposlenih, nema dovoljan broj kvalifikovanih radnika, razmatra se mogućnost da se u toj fabrici zaposle odgovarajući kadrovi iz svih gradova i opština u Timočkoj krajini.

"Aptiv" planira fabriku za 5.000 radnikaPosle Leskovca i Novog Sada, gde već imaju fabrike, britanska kompanija "Aptiv pakard", koja se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, razmatra mogućnost otvaranja još jednog pogona u Zaječaru, u kome bi posao trebalo da dobije - 5.000 radnika.

Britanska kompanija bi, kako se nezvanično saznaje, u Zaječaru trebalo da otvori pogon od 40.000 kvadrata. Tu bi, s obzirom na prirodu posla, morali biti uposleni pretežno radnici tehničke struke.

Budući da grad na Timoku, u kome je na nacionalnoj službi za zapošljavanje registrovano oko šest hiljada nezaposlenih, nema dovoljan broj kvalifikovanih radnika, razmatra se mogućnost da se u toj fabrici zaposle odgovarajući kadrovi iz svih gradova i opština u Timočkoj krajini.

"Aptiv" je, inače, u Leskovcu otvorio pogon, vredan skoro 30 miliona evra, u kome trenutno radi oko 300, ali se očekuje da do 2020. godine ovde radni angažman dobije oko dve hiljade radnika.

Ova britanska firma, čije je sedište u irskom Dablinu, posluje u 45 zemalja sveta i zapošljava 147.000 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik