6.000 evra za najbolja inovativna rešenja

Bez autora
Dec 06 2018

Prerađivačka industrija je generator istraživanja i razvoja, inovacija, privrednog rasta i zapošljavanja. Suočena sa rastućim pritiscima na međunarodnom tržištu, prerađivačka industrija mora da uvodi nove tehnologije, principe i pristupe poslovanju, kako bi održala konkurentsku poziciju.To podrazumeva digitalizaciju proizvodnje, pri čemu u obzir treba uzeti i unapređenje u oblasti organizacije rada i upravljanja ljudskim resursima. Nedovoljna uključenost sektora malih i srednjih preduzeća u razvoj nacionalnih strategija, nedostatak znanja i finansijskih resursa za digitalizaciju proizvodno orijentisanih MSP podstakla je partnere na projektu SMART FACTORY HUB, među kojima je i Privredna komora Srbije, da finansijski podrže pilot projekte transfera tehnologije.

6.000 evra za najbolja inovativna rešenjaPrerađivačka industrija je generator istraživanja i razvoja, inovacija, privrednog rasta i zapošljavanja. Suočena sa rastućim pritiscima na međunarodnom tržištu, prerađivačka industrija mora da uvodi nove tehnologije, principe i pristupe poslovanju, kako bi održala konkurentsku poziciju.

To podrazumeva digitalizaciju proizvodnje, pri čemu u obzir treba uzeti i unapređenje u oblasti organizacije rada i upravljanja ljudskim resursima.

Nedovoljna uključenost sektora malih i srednjih preduzeća u razvoj nacionalnih strategija, nedostatak znanja i finansijskih resursa za digitalizaciju proizvodno orijentisanih MSP podstakla je partnere na projektu SMART FACTORY HUB, među kojima je i Privredna komora Srbije, da finansijski podrže pilot projekte transfera tehnologije.

Projekat SMART FACTORY HUB se finansira u okviru "Programa transnacionalne saradnje Dunav 2014-2020", a fokus je stavljen na unapređenje istraživanja i razvoja, kao i kreiranje adekvatnih poslovnih politika koje će omogućiti kreiranje adekvatnog ambijenta u prerađivačkoj industriji u transnacionalnim okvirima.

Privredna komora Srbije je tim povodom raspisala javni poziv za primenu pametnih i inovativnih rešenja, čiji je cilj poboljšanje efikasnosti proizvodno orijentisanih mikro, malih i srednjih privrednih subjekata, kroz uvođenje inovacija u proizvodne procese.

- Na osnovu metodologije koja je razvijena na nivou partnerstva svih institucija uključenih u projekat, izabraće se tri mikro, mala i srednja preduzeća iz Srbije, koja će u okviru projekta imati priliku da dobiju 6.000 evra, a sve u cilju uvođenja "pametnih" rešenja, inovacija i novih tehnologija - ističu u Privrednoj komori Srbije.

Podnosioci prijava, ipak, moraju prethodno da ispune određene uslove - on može da bude proizvodno orijentisano mikro, malo ili srednje pravno lice. Prijavu podnosi domaće pravno lice registrovano u Republici Srbiji, a koje ima uspostavljenu saradnju sa inostranim partnerom od kojeg želi da nabavi "pametno", inovativno rešenje, novu tehnologiju i sl.

Inostrani partner sa kojim domaće pravno lice ima uspostavljenu saradnju, odnosno od kojeg nabavlja "pametno" rešenje, inovaciju i sl. mora da bude pravno lice osnovano u jednoj od sledećih zemalja: Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji (ili na području Dunavskog transnacionalnog programa).

Podnosilac prijave ne može biti vlasnik kapitala ili na bilo koji drugi način povezan sa udelom u vlasništvu ili rukovođenjem predloženog privrednog društva iz inostranstva od kojeg nabavlja "pametno" rešenje.

Podnosilac prijave može da se prijavi na javni poziv podnoseći samo jednu prijavu. Ukoliko u ime jednog podnosioca pristigne više prijava, razmatra se samo prva primljena prijava, dok se ostale odbacuju. POZIV I INFORMACIJE

TEKST poziva, kao i obrasci za prijavu nalaze se na internet stranici Privredne komore Srbije: www.pks.rs

Ponuđači podnose prijavu na engleskom jeziku. Rok za podnošenje prijava je 14. decembar 2018. godine.

Tri prijave sa najvećim brojem bodova biće odabrane za finansiranje.

Zainteresovani privrednici odgovore na sva pitanja i dodatne informacije mogu da dobiju upitom preko mejl adrese: projekti@pks.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik