Bjelasica Rada na tržištu od januara

Bez autora
Dec 08 2018

Testna proizvodnja u Fabrici mineralne vode Rada počeće u narednih deset dana, dok se plasman proizvoda očekuje tokom januara naredne godine, kazao je jedan od osnivača firme Water group Miro Perović, koja je u martu ove godine kupila bjelopoljsko preduzeće. On je naveo da su u toku montaža i priključenje opreme, dok marketinška agencija koju su angažovali radi na procjeni početka prodaje proizvoda. Planirali smo da plasman proizvoda počnemo krajem decembra, uoči praznika, ali smo procijenili da je bolje da to bude u januaru kada ćemo, pored planiranih 20 radnika, zaposliti još ljudi, rekao je Perović. Suvlasnik Water groupa Boris Rašković kazao je da je još rano govoriti o cijeni vode, ali vjeruje da će biti pristupačna.

Bjelasica Rada na tržištu od januaraTestna proizvodnja u Fabrici mineralne vode Rada počeće u narednih deset dana, dok se plasman proizvoda očekuje tokom januara naredne godine, kazao je jedan od osnivača firme Water group Miro Perović, koja je u martu ove godine kupila bjelopoljsko preduzeće.

Perović je naveo da su u toku montaža i priključenje opreme, dok marketinška agencija koju su angažovali radi na procjeni početka prodaje proizvoda.

“Planirali smo da plasman proizvoda počnemo krajem decembra, uoči praznika, ali smo procijenili da je bolje da to bude u januaru kada ćemo, pored planiranih 20 radnika, zaposliti još ljudi”, rekao je Perović za Dnevne novine.

Suvlasnik Water groupa Boris Rašković kazao je da je još rano govoriti o cijeni vode, ali vjeruje da će biti pristupačna.

On ističe da im je u fokusu crnogorsko tržište, kao i da razmišljaju o širenju na region.

“Cilj nam je da vratimo povjerenje kupaca i da oni sa uvozne pređu na domaću vodu. Fokusirani smo na crnogorsko tržište, a što se širenja tiče, u planu su jug Srbije i Kosovo”, precizirao je Rašković, dodajući da trenutno rade na kvalitetu vode kako bi spremno izašli na tržište.

Kapaciteti nove fabrike su 15.000 litara na sat, što je puni kapacitet na dvije linije.

Stečaj u fabriku Bjelasica Rada uveden je u maju prošle godine na zahtjev radnika, koji više od godinu nijesu primili zarade.

Kolašinska firma Water group, koj a u svom vlasništvu ima i fabriku vode Suza, kupila je Bjelasicu Eadu za više od milion eura. Ponuda Water groupa jedina je pristigla na četvrti oglas za prodaju, na kojem je imovina fabrike procijenjena na 2,55 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik