Završen najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru

Bez autora
Dec 08 2018

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru završen i da će biti pušten u saobraćaj kada se utvrdi njegova potpuna sigurnost. Ona je zajedno sa predstavnicima medija, u “novinarskom safariju” kroz Grdeličku klisuru, obišla čitavu trasu auto-puta od Grdelice do Vladičinog Hana u dužini od 26,3 kilometra. Reč je o radovima na kosini dva, tunelima Predejane i Manajle, mostovima Vrla i Džemin Do, Mominom kamenu, kao i petljama Predejane i Vladičin Han. Vi ste prvi vozači koji su prošli auto-putem kroz Grdeličku klisuru, čiju izgradnju završavamo. Želela sam da dođete i sami vidite šta je sve urađeno i kako su se naši radnici borili sa prirodom da bi izgradili ovaj auto-put, istakla je ona.

Završen najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuruPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru završen i da će biti pušten u saobraćaj kada se utvrdi njegova potpuna sigurnost.

Mihajlović je zajedno sa predstavnicima medija, u “novinarskom safariju” kroz Grdeličku klisuru, obišla čitavu trasu auto-puta od Grdelice do Vladičinog Hana u dužini od 26,3 kilometra.

Reč je o radovima na kosini dva, tunelima Predejane i Manajle, mostovima Vrla i Džemin Do, Mominom kamenu, kao i petljama Predejane i Vladičin Han.

Vi ste prvi vozači koji su prošli auto-putem kroz Grdeličku klisuru, čiju izgradnju završavamo. Želela sam da dođete i sami vidite šta je sve urađeno i kako su se naši radnici borili sa prirodom da bi izgradili ovaj auto-put, istakla je ona.

Prema njenim rečima, prošle godine nije bilo nijednog metra asfalta u Grdeličkoj klisuri, a do 2014. gradnja na ovom delu Koridora nije ni započeta, dok je danas, od ukupno 26,3 kilometra, pod asfaltom 24,5 kilometara.

Danas imamo još nekoliko kritičnih tačaka na kojima se danonoćno radi kako bi bezbedan i moderan auto-put što pre bio pušten u saobraćaj, naglasila je Mihajlović.

Ona je prenela da se tokom sedmice koju je provela u Grdeličkoj klisuri uverila u to da se radi danonoćno i da svi izvođači daju sve od sebe da se posao završi.

Najvažnije je da auto-put bude bezbedan i dok se u to ne uverimo nećemo ga pustiti u saobraćaj, ponovila je Mihajlović i poručila izvođačima da to što se sutra tim Ministarstva vraća za Beograd ne znači da se radovi neće kontrolisati.

Vršilac direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić rekao je da je pre dve godine Grdelička klisura bila prirodna lepota, a da je danas krasi moderan auto-put, sa mostovima, dve petlje i dva tunela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik