Predložene kvote za zapošljavanje radnika na lizing

Bez autora
Dec 08 2018

Predstavnici grupacije agencija za zapošljavanje Privredne komore Srbije najviše su nezadovoljni kvotama, koje su postavljenje kao ograničenje za zapošljavanje radnika, a koje su predložene u Nacrtu zakona o agencijskom zapošljavanju.Smatraju da bi bilo dobro da se one ukinu. Nacrtom zakona predviđeno je da radnici angažovani preko agencije sa njom imaju ugovor o radu na određeno ili neodređeno vreme, ali ne i druge ugovore o radnom angažovanju. Predviđeno je i da preduzeće može da zaposli do 30 radnika na „lizing” od ukupnog broja zaposlenih u tom preduzeću, ali ako poslodavac za to dobije saglasnost Ministarstva za rad.

Predložene kvote za zapošljavanje radnika na lizingPredstavnici grupacije agencija za zapošljavanje Privredne komore Srbije najviše su nezadovoljni kvotama, koje su postavljenje kao ograničenje za zapošljavanje radnika, a koje su predložene u Nacrtu zakona o agencijskom zapošljavanju.

Smatraju da bi bilo dobro da se one ukinu. Nacrtom zakona predviđeno je da radnici angažovani preko agencije sa njom imaju ugovor o radu na određeno ili neodređeno vreme, ali ne i druge ugovore o radnom angažovanju.

Predviđeno je i da preduzeće može da zaposli do 30 radnika na „lizing” od ukupnog broja zaposlenih u tom preduzeću, ali ako poslodavac za to dobije saglasnost Ministarstva za rad.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik