Cene proizvoda i usluga u novembru niže za 0,3 odsto

Bez autora
Dec 12 2018

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga u novembru 2018. godine, u odnosu na oktobar iste godine, u proseku niže za 0,3 odsto.Potrošačke cene u novembru 2018. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,9 odsto, dok su, u odnosu na decembar 2017. godine, takođe veće za 1,9 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u novembru ove godine, u odnosu na prethodni mesec, pad cena je zabeležen u grupi hrana i bezalkoholna pića, transport i komunikacije i u grupama alkoholna pića i duvan i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana.

Cene proizvoda i usluga u novembru niže za 0,3 odstoRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da su cene proizvoda i usluga u novembru 2018. godine, u odnosu na oktobar iste godine, u proseku niže za 0,3 odsto.

Potrošačke cene u novembru 2018. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,9 odsto, dok su, u odnosu na decembar 2017. godine, takođe veće za 1,9 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u novembru ove godine, u odnosu na prethodni mesec, pad cena je zabeležen u grupi hrana i bezalkoholna pića (1 odsto), transport i komunikacije (za po 0,2 odsto) i u grupama alkoholna pića i duvan i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (za po -0,1 odsto).

Rast cena je registrovan u grupama odeća i obuća (0,5 odsto) i zdravstvo (0,2 odsto).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik