Prijem 300 novih vatrogasaca u narednoj godini

Bez autora
Dec 13 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu vatrogasnoj vežbi kojom je predstavljena 3. klasa Osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Novi vatrogasci su izveli vežbu gašenja požara na krovu i spašavanja ljudi, zatim intervenciju u slučaju curenja amonijaka iz vozila, gašenje požara usled sudara dva automobila, kao i izvlačenje povređenih osoba iz ruševina. Osnovnu obuku uspešno je završilo 57 polaznika koji su ostvarili najbolje rezultate u selekciji od ukupno 380 kandidata, prijavljenih na drugom konkursu za upis polaznika na osnovnu obuku za popunu deset vatrogasno-spasilačkih jedinica na teritoriji Beograda.

Prijem 300 novih vatrogasaca u narednoj godiniPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu vatrogasnoj vežbi kojom je predstavljena 3. klasa Osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Novi vatrogasci su izveli vežbu gašenja požara na krovu i spašavanja ljudi, zatim intervenciju u slučaju curenja amonijaka iz vozila, gašenje požara usled sudara dva automobila, kao i izvlačenje povređenih osoba iz ruševina.

Osnovnu obuku uspešno je završilo 57 polaznika koji su ostvarili najbolje rezultate u selekciji od ukupno 380 kandidata, prijavljenih na drugom konkursu za upis polaznika na osnovnu obuku za popunu deset vatrogasno-spasilačkih jedinica na teritoriji Beograda.

Stefanović je nakon vežbe ocenio da su ovi mladi ljudi imali kvalitetnu obuku i da su danas u nekoliko situacija prikazali šta je ono šta je svakodnevica vatrogasaca-spasilaca, izrazivši nadu da će ovo što su naučili što manje koristiti na terenu.

MUP će se truditi da se tim hrabrim momcima i devojkama oduži tako što će za njih nabaviti novu opremu, istakao je on i najavio da će biti nastavljeno opremanje vatrogasno-spasilačkih jedinica i da će u naredne dve godine biti isporučena nova vozila.

Prema njegovim rečima, ove godine je primljeno 155 novih vatrogasaca, dok će sledeće godine, nakon raspisanih konkursa, biti zaposleno još približno 300, a na taj način biće pojačani kapaciteti vatrogasno-spasilačkih jedinica u čitavoj Srbiji.

Trudićemo se da i kroz povećanje plata, kupovinu stanova po beneficiranim uslovima, ulaganje u savremenu opremu, pokažemo da cenimo zalaganje ovih ljudi, poručio je Stefanović.

Vežba je održana na poligonu Vatrogasne brigade u Ulici Mije Kovačevića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik