Država i treći put odgodila ovrhu: "Kupili" vijeme do idućeg ljeta

Bez autora
Dec 16 2018

Država još ne poduzima krajnje mjere naplate potraživanja koja ima od Uljanikovih tvrtki. Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju još je jednom odgodilo ovrhu nad Uljanik Strojogradnja Dieselom, tvrtke koja je pravni sljednik nekadašnjeg proizvođača motora i dizalica MID izdvojenog iz 3. maja prije njegove privatizacije 2013. godine i potom nakon predstečajne nagodbe pripojenog u Uljanikovu grupaciju. MID-u je između te dvije vlasničke transformacije CERP pritekao u pomoć s kratkoročnim pozajmicama za isplatu plaća, koje mu potom nisu vraćene, pa je prije godinu dana službeno CERP pokrenuo postupak prisilne naplate. Postupak je, međutim, obustavljen zbog zamolbe Uljanika da ih se pričeka dok se grupacija financijski konsolidira.

Država i treći put odgodila ovrhu: "Kupili" vijeme do idućeg ljetaDržava još ne poduzima krajnje mjere naplate potraživanja koja ima od Uljanikovih tvrtki.

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju još je jednom odgodilo ovrhu nad Uljanik Strojogradnja Dieselom, tvrtke koja je pravni sljednik nekadašnjeg proizvođača motora i dizalica MID izdvojenog iz 3. maja prije njegove privatizacije 2013. godine i potom nakon predstečajne nagodbe pripojenog u Uljanikovu grupaciju.

MID-u je između te dvije vlasničke transformacije CERP pritekao u pomoć s kratkoročnim pozajmicama za isplatu plaća, koje mu potom nisu vraćene, pa je prije godinu dana službeno CERP pokrenuo postupak prisilne naplate. Postupak je, međutim, obustavljen zbog zamolbe Uljanika da ih se pričeka dok se grupacija financijski konsolidira.

Dug Uljanik Strojogradnje Diesela CERP-u iznosi nešto više od 3 i pol milijuna kuna, a kako se izrada i prihvaćanje programa restrukturiranja pulskog brodogradilišta zakomplicirala i još stoji, prolongiran je još jednom rok do kada će država pričekati s ovrhom, ovaj put do 30. lipnja iduće godine.

Inače je i bez CERP-ove ovrhe račun ove Uljanikove tvrtke koja zapošljava više 300 radnika trenutno u blokadi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik