U niški aerodrom uloženo 110 miliona dinara

Bez autora
Dec 16 2018

Niška vazdušna luka, čija su osnivačka i vlasnička prava letos prešla sa grada Niša na državu Srbiju, posluje dobro, čemu je najviše doprinela briga države i saradnja sa Ministarstvom za saobraćaj, kaže Dušan Knežević, v. d. direktora aerodroma. U ovoj, 2018. godini država je uložila više od 110 miliona dinara u direktne investicije i 70 miliona za javne nabavke, koje realizujemo zajedno sa DOO „Aerodromi Srbije”. Namenska sredstva za direktne investicije iskorišćena su za opremanje i modernizovanje zimske službe, nabavku nove opreme za spasilačko-vatrogasnu službu, savremene računarske mreže, izgradnju i rekonstrukciju postojeće ograde oko kompleksa aerodroma i za izgradnju patrolnog puta oko aerodroma.

U niški aerodrom uloženo 110 miliona dinaraNiška vazdušna luka, čija su osnivačka i vlasnička prava letos prešla sa grada Niša na državu Srbiju, posluje dobro, čemu je najviše doprinela briga države i saradnja sa Ministarstvom za saobraćaj, kaže Dušan Knežević, v. d. direktora aerodroma.

– U ovoj, 2018. godini država je uložila više od 110 miliona dinara u direktne investicije i 70 miliona za javne nabavke, koje realizujemo zajedno sa DOO „Aerodromi Srbije”. Namenska sredstva za direktne investicije iskorišćena su za opremanje i modernizovanje zimske službe, nabavku nove opreme za spasilačko-vatrogasnu službu, savremene računarske mreže, izgradnju i rekonstrukciju postojeće ograde oko kompleksa aerodroma i za izgradnju patrolnog puta oko aerodroma. Vlada Srbije izdvojila je značajna sredstva, od 76 miliona dinara, koja će u 2019. godini biti iskorišćena za redovno poslovanje, a budući da se planira dalja modernizacija „Konstantina Velikog” sigurno je da će naredne godine biti izdvajanja i novih investicija i na tom planu – kaže Knežević.

U toku je, ističe, postupak nabavke vozila za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova. U razgovoru za „Politiku” kaže da se dobro poslovanje niškog aerodroma najviše odražava na broj putnika i, svakako, planove za naredni period.

– Odnedavno s ovog aerodroma lete avioni za Beč, za koji je veliko interesovanje građana ovog dela Srbije. Uspešno realizuju letove do evropskih gradova, ali i svima ostalima koji su zainteresovani za organizovanje saobraćaja iz Niša. Realno je očekivati i nove linije već u sledećoj i narednim godinama. Definitivno je niški aerodrom već poznat širom Evrope i sigurno je da treba očekivati sve više putnika koji žive van naše zemlje – kaže Knežević.

Ali ne samo to.

– Očekujemo da zbog blizine zimskih centara, Kopaonika i Stare planine, kao i velikog broja banjsko-klimatskih mesta i rehabilitacionih centara, aerodrom doprinese i boljim rezultatima turističke privrede i uopšte razvoju turizma u ovom delu Srbije – rekao je Knežević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik