Čajetina otkupila hotel na Zlatiboru

Bez autora
Dec 16 2018

Hotel "Wai Tai" na Zlatiboru, u okviru koga se nalazi sportska dvorana, zvanično je od juče u vlasništvu opštine Čajetina. Dugogodišnja želja ove lokalne samouprave da zarad razvoja sportskog turizma otkupi ovaj objekat, prevashodno zbog dvorane, verifikovana je odlukom odbornika koji su izglasali da se za tu namenu plati gotovo 190 miliona dinara. "Wai Tai" izgradio je privatni investitor a potom ga prodao slovenačkoj kompaniji "Rašica Point" koja ga je pre nekoliko godina odvela u stečaj i poverila ga Stečajnom sudu u Ljubljani koji je 2017. oglasio prodaju po početnoj ceni od 1,6 miliona evra. Čajetina se na konkursu pojavila kao jedini ponuđač, sa cenom od 1.601.700 evra i uplatila depozit od pet odsto. Preostali novac koji je opredeljen budžetom za 2019. biće uplaćen Slovencima do 9. januara.

Čajetina otkupila hotel na ZlatiboruHotel "Wai Tai" na Zlatiboru, u okviru koga se nalazi sportska dvorana, zvanično je od juče u vlasništvu opštine Čajetina.

Dugogodišnja želja ove lokalne samouprave da zarad razvoja sportskog turizma otkupi ovaj objekat, prevashodno zbog dvorane, verifikovana je odlukom odbornika koji su izglasali da se za tu namenu plati gotovo 190 miliona dinara.

"Wai Tai" izgradio je privatni investitor a potom ga prodao slovenačkoj kompaniji "Rašica Point" koja ga je pre nekoliko godina odvela u stečaj i poverila ga Stečajnom sudu u Ljubljani koji je 2017. oglasio prodaju po početnoj ceni od 1,6 miliona evra.

Čajetina se na konkursu pojavila kao jedini ponuđač, sa cenom od 1.601.700 evra i uplatila depozit od pet odsto. Preostali novac koji je opredeljen budžetom za 2019. biće uplaćen Slovencima do 9. januara.

Odlukom o otkupu hotela sa 40-ak soba, poslovnim prostorom, dvoranom od 9.200 kvadrata i dva hektara zemlje - obrazloženo je da Zlatibor bude baza za pripreme sportista.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik