Za razvojne projekte iz IPA 2017 više od 97 miliona evra

Bez autora
Dec 17 2018

Ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han potpisali su danas u Briselu deo Instrumenta pretpristupne pomoći za 2017. godinu u iznosu od preko 97 miliona evra.Joksimović je tom prilikom naglasila da će ta sredstva biti opredeljena za važne razvojne projekte i održivi razvoj Srbije, i dodala da je najznačajniji deo ovog paketa od 49,6 miliona evra namenjen za finansiranje gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske. To je jedan od najvažnijih projekata koji bi trebalo da podrži energetsku diversifikaciju u Srbiji, stabilnost u snabdevanju i jačanje gasne infrastrukture, što je od izuzetnog značaja za naše građane, poručila je ona.

Za razvojne projekte iz IPA 2017 više od 97 miliona evraMinistarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han potpisali su danas u Briselu deo Instrumenta pretpristupne pomoći za 2017. godinu u iznosu od preko 97 miliona evra.

Joksimović je tom prilikom naglasila da će ta sredstva biti opredeljena za važne razvojne projekte i održivi razvoj Srbije, i dodala da je najznačajniji deo ovog paketa od 49,6 miliona evra namenjen za finansiranje gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

To je jedan od najvažnijih projekata koji bi trebalo da podrži energetsku diversifikaciju u Srbiji, stabilnost u snabdevanju i jačanje gasne infrastrukture, što je od izuzetnog značaja za naše građane, poručila je ona.

Prema njenim rečima, drugi deo sredstava od preko 28 miliona evra odnosi se na projekte u oblasti životne sredine i biće usmeren za upravljanje otpadnim vodama u Brusu i Blacu, za sistem za prečišćavanje otpadnih voda u Kraljevu, kao i na druge projekte, kao što je separacija otpada, za 19 opština u Srbiji.

To su izuzetno važne stvari koje građanima na lokalu predočavaju šta znači proces evropskih integracija i zašto je on najbolja podrška našem razvojnom procesu, istakla je ministarka.

Joksimović je poručila da, i pored pažnje koju poslednjih dana dobijaju političke stvari koje opterećuju i evrointegracioni put Srbije, naša zemlja nastavlja da bude fokusirana na sopstveni razvoj.

Za razliku od nekih drugih u regionu, mi stvari posmatramo drugim očima – kroz razvoj, saradnju, poštovanje principa i pre svega interesa naših građana. Jedino na taj način možemo da radimo na boljoj budućnosti naše zemlje i svih njenih građana, zaključila je Joksimović, izrazivši nadu da će se evropski put Srbije nastaviti stabilnim tempom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik