Diskonteri osvojili 25% slovenskog tržišta, Hofer prestigao Tuš

Bez autora
Dec 18 2018

Tri diskontera u Sloveniji Hofer, Lidl i Eurospin stalno rastu i ovladali su sa više od 25 posto tržišta. Hofer je po tržišnom udjelu prestigao Tuš. Kako su prethodnih godina klasični trgovci potcijenjivali dolazak diskontera - a oni su im uzeli popriličan tržišni udio - sada nedovoljno uvažavaju napad Amazona, kazao je Zenel Batagelj, koji proučava trendove u trgovini. Najveći trgovac u Sloveniji je i dalje Mercator, koji, uprkos padu prihoda i smanjenju prodajnih površina, održava oko trećinu tržišnog udjela.

Diskonteri osvojili 25% slovenskog tržišta, Hofer prestigao TušTri diskontera u Sloveniji Hofer, Lidl i Eurospin stalno rastu i ovladali su sa više od 25 posto tržišta. Poslovni list Finance objavio je da je Hofer po tržišnom udjelu prestigao Tuš.

"Kako su prethodnih godina klasični trgovci potcijenjivali dolazak diskontera - a oni su im uzeli popriličan tržišni udio - sada nedovoljno uvažavaju napad Amazona", kazao je za Finance Zenel Batagelj, koji proučava trendove u trgovini.

Najveći trgovac u Sloveniji je i dalje Mercator, koji, uprkos padu prihoda i smanjenju prodajnih površina, održava oko trećinu tržišnog udjela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik