Laskavo priznanje za 12 firmi: Ovo su najveći strani investitori u BiH

Bez autora
Dec 18 2018

U organizaciji Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH u Sarajevu je u utorak održan Izbor najznačajnijeg stranog investitora u BiH. Ove godine laskavo priznanje dobilo je 12 privrednih društava, za razliku od prethodnih godina kada su se birala po četiri najznačajnija strana investitora. Ovogodišnji dobitnici priznanja su Carpet Centar d.o.o. Čapljina, Ferreto Group Central Europe, Nsoft d.o.o. Mostar, Swisslion d.o.o. Trebinje, Zeochem d.o.o Zvornik, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d. Banja Luka, Kolektor CCL d.o.o. Laktaši, Messer BH Gas, Geomet d.o.o. Olovo, Grand hotel Neum, Pirnar d.o.o. Bosanski Petrovac i Al-Shiddi International d.o.o. Swissotel Sarajevo.

Laskavo priznanje za 12 firmi: Ovo su najveći strani investitori u BiHU organizaciji Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) u Sarajevu je u utorak održan Izbor najznačajnijeg stranog investitora u BiH. Ove godine laskavo priznanje dobilo je 12 privrednih društava, za razliku od prethodnih godina kada su se birala po četiri najznačajnija strana investitora.

Ovogodišnji dobitnici priznanja su Carpet Centar d.o.o. Čapljina, Ferreto Group Central Europe, Nsoft d.o.o. Mostar, Swisslion d.o.o. Trebinje, Zeochem d.o.o Zvornik, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d. Banja Luka, Kolektor CCL d.o.o. Laktaši, Messer BH Gas, Geomet d.o.o. Olovo, Grand hotel Neum, Pirnar d.o.o. Bosanski Petrovac i Al-Shiddi International d.o.o. Swissotel Sarajevo.

FIPA, kako je istaknuto, na ovaj način želi odati priznanje stranim preduzećima te im se zahvaliti na njihovom doprinosu ekonomskom razvoju BiH, zapošljavanju bh. građana, te rastu svih ostalih ekonomskih indikatora po osnovu ovih ulaganja.

- U 2017. godini zabilježili smo 777 miliona KM stranih ulaganja što je za oko 40 posto više u odnosu na 2016. godinu, a trend rasta stranih ulaganja nastavljen je i u ovoj godini, te je za prvih šest mjeseci 2018. godine zabilježeno 452 miliona KM stranih ulaganja, kazao je ovom prilikom Gordan Milinić, direktor FIPA, dodajući da nivo stranih ulaganja u BiH raste od oktobra 2016. te je izrazio nadu da će se to nastaviti i naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik