Završena još jedna deonica obilaznice oko Subotice

Bez autora
Dec 18 2018

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas puštanju u saobraćaj deonice Ipsilon kraka obilaznice oko Subotice, čija je ukupna dužina 12 kilometara. Mihajlović, koja je prisustvovala puštanju u saobraćaj ove deonice zajedno sa predsednikom Skupštine AP Vojvodina Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, podsetila je na to da je prošle godine završeno 6,5 kilometara, a ove 5,5 kilometara ove saobraćajnice, kao i to da je Vlada Srbije za njen završetak u 2019. godini opredelila 1,4 milijarde dinara.

Završena još jedna deonica obilaznice oko SuboticePotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas puštanju u saobraćaj deonice Ipsilon kraka obilaznice oko Subotice, čija je ukupna dužina 12 kilometara.

Mihajlović, koja je prisustvovala puštanju u saobraćaj ove deonice zajedno sa predsednikom Skupštine AP Vojvodina Ištvanom Pastorom i gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, podsetila je na to da je prošle godine završeno 6,5 kilometara, a ove 5,5 kilometara ove saobraćajnice, kao i to da je Vlada Srbije za njen završetak u 2019. godini opredelila 1,4 milijarde dinara.

Ona je istakla da je ova obilaznica, koja povezuje granični prelaz Kelebija i industrijsku zonu sa Koridorom 10, važna kako za Suboticu, tako i za celu Srbiju, i dodala da je cilj Vlade da stvara uslove za dolazak novih kompanija i dalji razvoj zemlje.

Potpredsednica Vlade je najavila da sledeće godine počinje rekonstrukcija još jednog dela pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Novi Sad-Subotica-državna granica, uz napomenu da je u pitanju projekat vredan više od 1,1 milijarde dolara.

Pastor je istakao da je ovo dobra vest za stanovnike Subotice, koji više od dve decenije čekaju na završetak obilaznice oko tog grada, pri čemu je izrazio uverenje da će sledeće godine u ovo vreme biti završeno i preostalih 12 kilometara.

Laban je podsetio na to da su posle višedecenijskog zastoja, u novembru 2016. nastavljeni radovi, i istakao da će završetak Ipsilon kraka doprineti izmeštanju teškog teretnog saobraćaja iz centra grada.

Obilaznica oko Subotice učiniće da se sav teretni saobraćaj izmesti iz grada, uključujući i iz industrijske zone Mali Bajmok. Ovaj projekat rezultat je predanog rada i insistiranja na efikasnosti predsednika Republike, Vlade Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je Laban.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik