StartLabs i South Central Ventures koinvestirali su 600.000 dolara u srpski startap za poljoprivrednike

Bez autora
Dec 18 2018

Fondovi StartLabs i South Central Ventures koinvestirali su u domaći startap Agremo koji stoji iza istoimene AI platforme, a koja je namenjenja poljoprivrednicima i gazdinstvima koje zanima kvalitet sadnica na samom polju. Agremo obrađuje podatke dobijene putem fotografija, koristeći mašinsko učenje i computer vision za kreiranje preciznih izveštaja. Korisnici Agremo rešenja mogu da prate razvoj sadnica, uoče potencijalne bolesti na sadnicama, probleme sa štetočinama, zasićenost vode i još mnogo drugih faktora koji utiču na prinose. Njihovo rešenje testirano je na preko 100 različitih vrsta, navodi se u saopštenju.

StartLabs i South Central Ventures koinvestirali su 600.000 dolara u srpski startap za poljoprivrednikeFondovi StartLabs i South Central Ventures koinvestirali su u domaći startap Agremo koji stoji iza istoimene AI platforme, a koja je namenjenja poljoprivrednicima i gazdinstvima koje zanima kvalitet sadnica na samom polju.

Agremo obrađuje podatke dobijene putem fotografija (sa dronova), koristeći mašinsko učenje i computer vision za kreiranje preciznih izveštaja, prenosi Netokracija.

Korisnici Agremo rešenja mogu da prate razvoj sadnica, uoče potencijalne bolesti na sadnicama, probleme sa štetočinama, zasićenost vode i još mnogo drugih faktora koji utiču na prinose. Njihovo rešenje testirano je na preko 100 različitih vrsta, navodi se u saopštenju.

Kompaniju su 2015. godine pokrenuli Milan Dobrota (CEO), Rastko Čarapić (COO) i Nebojša Pavičić (CTO), stručnjaci na polju agrokulture, analize podataka, dronova i razvoja visokotehnoloških rešenja. Agremo tim u ovom trenutku broji 20 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik