Huawei je prodao 200 miliona telefona u 2018. godini

Bez autora
Dec 25 2018

Huawei je tokom 2018. godine prodao više od 200 miliona telefona, što je novi rekord kineskog giganta. Takođe, to je i značajan skok u odnosu na 2017. godinu, kada je prodato 153 miliona telefona.Ovo ne treba da bude iznenađenje, zato što je tokom ove godine sve ukazivalo na veliku ekspanziju Huawei-ja. Uostalom, ove godine su prestigli Apple i ozbiljno „napali“ Samsung na prvom mestu. Njihovi flagship telefoni, serije P20 i Mate 20 su doprinjeli tom uspjehu, ali nisu odlučujući za ovaj uspjeh.

Huawei je prodao 200 miliona telefona u 2018. godiniHuawei je tokom 2018. godine prodao više od 200 miliona telefona, što je novi rekord kineskog giganta. Takođe, to je i značajan skok u odnosu na 2017. godinu, kada je prodato (takođe tada rekordnih) 153 miliona telefona.

Ovo ne treba da bude iznenađenje, zato što je tokom ove godine sve ukazivalo na veliku ekspanziju Huawei-ja. Uostalom, ove godine su prestigli Apple i ozbiljno „napali“ Samsung na prvom mestu.

Njihovi flagship telefoni, serije P20 i Mate 20 su doprinjeli tom uspjehu (sa 16, odnosno 5 miliona prodatih primjeraka), ali nisu odlučujući za ovaj uspjeh.

Najveću prodaju ostvarili su telefoni iz Nova serije, uključujući i tek lansirani Nova 4 telefon. Huawei je prodao više od 65 miliona ovih telefona iz srednje klase.

Velike prodajne rezultate ostvario je i Huawei-jev brend Honor, naročito modeli Honor 10 i View 10, za koje se ne pominju konkretne cifre, ali se u izveštajima kompanije pominje da oni čine jedan od glavnih faktora u uspehu kineske kompanije.

Ove vrijednosti možda izgledaju čudno, ako se uzme u obzir i nedavno hapšenje Huawei CFO-a u Kanadi. Međutim, to je samo pokazatelj koliko ova kompanija malo zavisi od zapadnog tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik