"SpaceX" otpušta 10 odsto zaposlenih

Bez autora
Jan 14 2019

Kompanija Ilona Maska "SpaceX" saopštila je da će, zbog potrebe da se smanji broj radne snage, optustiti oko 10 odsto zaposlenih, odnosno oko 6.000.Ovo je bila veoma teška odluka, navedeno je u mejlu koji je zaposlenima u petak uputila predsјednica kompanije Gvini Šotvel, obaviјestivši ih o otkazima, prenosi "Los Anđeles tajms" koji je imao uvid u taj mejl. Poručuje se da će kompanija otpuštenim radnicima obezbјediti dvomјesečnu platu i druga socijalna davanja, kao i da će im pomoći u daljem razvoju karijere i potrazi za drugim poslom.

"SpaceX" otpušta 10 odsto zaposlenihKompanija Ilona Maska "SpaceX" saopštila je da će, zbog potrebe da se smanji broj radne snage, optustiti oko 10 odsto zaposlenih, odnosno oko 6.000.

"Ovo je bila veoma teška odluka", navedeno je u mejlu koji je zaposlenima u petak uputila predsјednica kompanije Gvini Šotvel, obavијestivši ih o otkazima, prenosi "Los Anđeles tajms" koji je imao uvid u taj mejl.

Poručuje se da će kompanija otpuštenim radnicima obezbјediti dvomјesečnu platu i druga socijalna davanja, kao i da će im pomoći u daljem razvoju karijere i potrazi za drugim poslom.

"Da bi nastavila da zadovoljava potrebe potrošača i uspešno razvija međuplanetarne kosmičke brodove i globalni internet baziran u kosmosu, "Spacex" mora da smanji svoje osoblje", objašnjava Šotvel u pismu zaposlenima.

Američki list podsјeća da je ova kompanija već ranije povremeno smanjivala broj zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik