Potpisan sporazum o sporazum o razvojnoj saradnji Srbije i Švedske

Bez autora
May 04 2010

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Krister Bringeus potpisali su danas Sporazum o razvojnoj saradnji Srbije i Švedske za period do 2012. godine.Sporazumom je predviđena godišnja pomoć Švedske Srbiji od oko 12 miliona evra. Novac će biti iskorišćen za programe i projekte u oblasti demokratizacije društva, zaštite ljudskih prava i životne sredine, održivog razvoja, rodne ravnopravnosti i evropskih integracija.

Potpisan sporazum o sporazum o razvojnoj saradnji Srbije i ŠvedskeMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Krister Bringeus potpisali su danas Sporazum o razvojnoj saradnji Srbije i Švedske za period do 2012. godine.

Sporazumom je predviđena godišnja pomoć Švedske Srbiji od oko 12 miliona evra. Novac će biti iskorišćen za programe i projekte u oblasti demokratizacije društva, zaštite ljudskih prava i životne sredine, održivog razvoja, rodne ravnopravnosti i evropskih integracija.

Projekti za koje su obezbeđene donacije Švedske sprovode se preko Švedske razvojne agencije SIDA-e.

Od 2001.godine, Švedska je našoj zemlji donirala oko 106 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik