"Tesla" otpušta nešto više od 3.000 radnika

Bez autora
Jan 20 2019

Američka automobilska kompanija "Tesla" objavila je danas da ukida više hiljada radnih mesta, u sklopu nastojanja da smanji troškove. To je prouzrokovalo da akcije kompanije u trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze padnu za 4,1 odsto na 333 dolara.Kompanija Tesla će morati da realizuje ove rezove, iako će povećati stopu proizvodnje 'modela 3' i preduzeti još mnoga inženjerska poboljšanja u narednim mesecima, napisao je izvršni direktor kompanije Ilon Mask u e-mailu zaposlenima. Nema drugog načina, dodao je Mask. Iz kompanije je saopšteno da će otpustiti oko sedam posto radne snage, a budući da zapošljava više od 45.000 ljudi, to bi značilo otpuštanje nešto više od 3.000 ljudi.

"Tesla" otpušta nešto više od 3.000 radnikaAmerička automobilska kompanija "Tesla" objavila je danas da ukida više hiljada radnih mesta, u sklopu nastojanja da smanji troškove.

To je prouzrokovalo da akcije kompanije u trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze padnu za 4,1 odsto na 333 dolara, prenosi Rojters.

"Kompanija Tesla će morati da realizuje ove rezove, iako će povećati stopu proizvodnje 'modela 3' i preduzeti još mnoga inženjerska poboljšanja u narednim mesecima", napisao je izvršni direktor kompanije Ilon Mask u e-mailu zaposlenima.

"Nema drugog načina", dodao je Mask.

Iz kompanije je saopšteno da će otpustiti oko sedam posto radne snage, a budući da zapošljava više od 45.000 ljudi, to bi značilo otpuštanje nešto više od 3.000 ljudi, prenosi BBC.

Mask je izjavio i da će profit kompanije u četvrtom kvartalu biti nešto niži nego u prethodnom tromesečnom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik