Državne akcije “Ljubije”juri jedna kompanija

Bez autora
Jan 20 2019

Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske je, u predviđenom roku, jedno zainteresovano lice dostavilo dokumentaciju kojom treba da dokaže ispunjenost kriterijuma propisanih za učešće na aukciji, na kojoj će krajem ovog mjeseca na prodaju biti ponuđen državni kapital u Rudniku željezne rude “Ljubija”. Potvrdili su to u toj instituciji i dodali da će u narednim danima dostavljena dokumentacija biti pod njihovom lupom. Dokumentacija će biti pregledana i analizirana s ciljem provjere ispunjenosti kvalifikacionih kriterijuma i u skladu sa njima i eventualnog izdavanja potvrde zainteresovanom licu koja mu omogućava učešće na aukciji, kazali su u IRB-u i dodali da ponovnog prolongiranja datuma održavanja aukcije neće biti.

Državne akcije “Ljubije”juri jedna kompanijaInvesticiono-razvojnoj banci (IRB) Republike Srpske je, u predviđenom roku, jedno zainteresovano lice dostavilo dokumentaciju kojom treba da dokaže ispunjenost kriterijuma propisanih za učešće na aukciji, na kojoj će krajem ovog mjeseca na prodaju biti ponuđen državni kapital u Rudniku željezne rude (RŽR) “Ljubija”.

Potvrdili su to u petak “Glasu Srpske” u toj instituciji i dodali da će u narednim danima dostavljena dokumentacija biti pod njihovom lupom.

- Dokumentacija će biti pregledana i analizirana s ciljem provjere ispunjenosti kvalifikacionih kriterijuma i u skladu sa njima i eventualnog izdavanja potvrde zainteresovanom licu koja mu omogućava učešće na aukciji - kazali su u IRB-u i dodali da ponovnog prolongiranja datuma održavanja aukcije neće biti.

Rok za dostavljanje dokumentacije za učešće na aukciji na berzi istekao je u četvrtak, a aukcija na Banjalučkoj berzi je zakazana za 30. januar, iako je prvobitno trebalo da bude 17. decembra prošle godine.

Odlukom o prodaji definisano je da je vrijednost kompletnog paketa 69,02 miliona KM, a prema ranijim najavama za akcije je trebalo da se nadmeću stari rivali - izraelska kompanija “Izraeli investment grup” i poznata kompanija “Arselor Mital”, sa kojom RŽR ima zajedničko preduzeće u Prijedoru “Arselor Mital”, a koje je čekalo zeleno svjetlo od vrha.

Direktor prijedorske kompanije Mladen Jelača u petak je istakao da misli da su dostavili dokumentaciju, dok sa direktorom izraelske kompanije Evgenijem Zotovim nismo uspjeli da stupimo u kontakt. Zotov je, na dan kada je isticao rok za prijavu kazao za “Glas Srpske” da čekaju još neke detalje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik