Otkrivena nova nalazišta zlata i drugih metala kod Vareša

Bez autora
Jan 21 2019

Britanska kompanija Adriatic Metals koja je dobila koncesiono pravo na iskopavanje ruda kod Vareša, objavila je da su pronašli do sada "najgušća i najkvalitetnija" ležišta metala na lokaciji Rupice. Na dubini od 72 metra pronađeno je 18.3 posto cinka, 10.7 posto olova, 211 grama po toni srebra, 2.5 grama po toni zlata, 2.5 posto bakra i 25 posto barijum sulfata. U toku su i metalurške, geotehničke i hidro-geološke studije koje će se uključiti u studiju određivanja opsega, primjenu dozvole za eksploataciju i na kraju studiju izvodljivosti, naveli su iz kompanije.

Otkrivena nova nalazišta zlata i drugih metala kod VarešaBritanska kompanija Adriatic Metals koja je dobila koncesiono pravo na iskopavanje ruda kod Vareša, objavila je da su pronašli do sada "najgušća i najkvalitetnija" ležišta metala na lokaciji Rupice.

Na dubini od 72 metra pronađeno je 18.3 posto cinka, 10.7 posto olova, 211 grama po toni srebra, 2.5 grama po toni zlata, 2.5 posto bakra i 25 posto barijum sulfata.

"U toku su i metalurške, geotehničke i hidro-geološke studije koje će se uključiti u studiju određivanja opsega, primjenu dozvole za eksploataciju i na kraju studiju izvodljivosti", naveli su iz kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik