Prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavodu

Bez autora
Jan 21 2019

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavodu, u koji su stupili sindikati „Nezavisnost“ RGZ i Jedinstvena organizacija sindikata RGZ.Na sastanku sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i članovima Kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić postignut je dogovor i doneto kompromisno rešenje prihvatljivo svim stranama u sporu, a u cilju umanjenja štetnih posledica štrajka po građane.

Prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavoduMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavodu, u koji su stupili sindikati „Nezavisnost“ RGZ i Jedinstvena organizacija sindikata RGZ.

Na sastanku sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i članovima Kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić postignut je dogovor i doneto kompromisno rešenje prihvatljivo svim stranama u sporu, a u cilju umanjenja štetnih posledica štrajka po građane.

Štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda započeo je štrajk 6. decembara 2018. godine, a u prethodnom periodu održano je nekoliko sastanaka sa Inspekcijom rada i Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova, uz prisustvo ministra Đorđevića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik