Ugovor grčke Terne i Vansija o rekonstrukciji beogradskog aerodroma

Grčka građevinska firma Terna S.A. potpisala je ugovor sa kompanijom Vansi erports o dogradnji i rekonstrukciji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", saopšteno je iz kompanije Terna. Budžet predviđen za radove iznosi 262 miliona, a konzorcijum Vansi i Terna imaće pet godina za realizaciju projekta, navodi se na zvaničnom sajtu grčke grupacije GEK Terna, koja je stoprocentni vlasnik preduzeća Terna. Projekat obuhvata niz infrastrukturnih remonta, s ciljem razvoja i unapređenja aerodromskih kapaciteta i uslova rada, i omogućavanje avio-prevoznicima da ponude nove rute i povećaju putnički i kargo saobraćaj u skladu sa privrednim rastom Srbije, na bazi sadašnjih i budućih podataka, dodaje se u saopštenju.

Ugovor grčke Terne i Vansija o rekonstrukciji beogradskog aerodromaGrčka građevinska firma Terna S.A. potpisala je ugovor sa kompanijom Vansi erports o dogradnji i rekonstrukciji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", saopšteno je iz kompanije Terna.

Budžet predviđen za radove iznosi 262 miliona, a konzorcijum Vansi (sa 51 odsto udela u tom projektu) i Terna (sa 49 odsto) imaće pet godina za realizaciju projekta, navodi se na zvaničnom sajtu grčke grupacije GEK Terna, koja je stoprocentni vlasnik preduzeća Terna.

Projekat obuhvata niz infrastrukturnih remonta, s ciljem razvoja i unapređenja aerodromskih kapaciteta i uslova rada, i omogućavanje avio-prevoznicima da ponude nove rute i povećaju putnički i kargo saobraćaj u skladu sa privrednim rastom Srbije, na bazi sadašnjih i budućih podataka, dodaje se u saopštenju.

Radovi predviđeni za objekte putničkih terminala podrazumevaju izgradnju novih objekata ukupne površine 42.000 metara kvadratnih, kao i obnavljanje postojećih ukupne površine 15.000 metara kvadratnih.

Projekat obuhvata i izgradnju nove piste dužine 3.500 metara, zatim obnavljanje i nadogradnju postojeće piste dužine 3.400 metara, izgradnju novih devet rulnih staza, proširenje postojeće platforme i izgradnju nove infrastrukture platformi ukupne površine od 55.000 metara kvadratnih.

Planirano je i proširenje postojeće platforme za odleđivanje aviona ukupne površine 6.000 metara kvadratnih.

U planu je takođe izgradnja novih parkirališta sa 2.400 parking mesta, zatim izgradnja trotoara, kao i objekata za odlaske i dolaske, izgradnja dodatnog puta za kretanje vozila dužine 3.500 metara, izgradnja sistema za odvod kišnice, nabavka statičke signalizacije, osvetljenja i ČTV sistema.

Deo projekta predviđa i formiranje pomoćnih objekata za izgradnju i druge infrastrukturne radove kao što su sistem za tretiranje otpadnih voda i odlaganje čvrstog otpada, sistemi za grejanje, meteorološka stanica, postrojenje za solarne panele i druge, zaključuje se u saopštenju Terne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik