"Al Dahra" isplatila radnicima PKB-a 450 evra po godini staža

Bez autora
Jan 21 2019

Kompanija "Al Dahra Srbija", koja je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a, isplatila je svim zaposlenima u tom preduzeću 450 evra po godini staža. U narednom periodu, kaže predsednik Samostalnog sindikata "Al Dahra Srbija" Milisav Đorđević, biće pokrenuta inicijativa vezana za pregovore o kolektivnom ugovoru. Svim zaposlenima isplaćene su otpremnine od 450 evra po godini staža i svi smo zaposleni na određeno vreme ugovorima u trajanju od pet meseci. Na žalost, zapošljavanje na određeno je unelo neizvesnost među zaposlene. Ipak, ispunjeni su svi načelni dogovori postignuti pred privatizaciju, kaže Đorđević. Na pitanje da li su radnicima plate redovne i da li su na istom nivou kao pre privatizacije, Đorđević kaže da su plate koje isplaćuje "Al Dahra" umanjene samo za iznos minulog rada, jer, kaže, zakonskog osnova da taj iznos isplaćuje novi poslodavac, nema.

"Al Dahra" isplatila radnicima PKB-a 450 evra po godini staža"Al Dahra" isplatila radnicima PKB-a 450 evra po godini stažaKompanija "Al Dahra Srbija", koja je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a, isplatila je svim zaposlenima u tom preduzeću 450 evra po godini staža.

U narednom periodu, kaže za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata "Al Dahra Srbija" Milisav Đorđević, biće pokrenuta inicijativa vezana za pregovore o kolektivnom ugovoru.

"Svim zaposlenima isplaćene su otpremnine od 450 evra po godini staža i svi smo zaposleni na određeno vreme ugovorima u trajanju od pet meseci. Na žalost, zapošljavanje na određeno je unelo neizvesnost među zaposlene. Ipak, ispunjeni su svi načelni dogovori postignuti pred privatizaciju", kaže Đorđević.

Na pitanje Tanjuga da li su radnicima plate redovne i da li su na istom nivou kao pre privatizacije, Đorđević kaže da su plate koje isplaćuje "Al Dahra" umanjene samo za iznos minulog rada, jer, kaže, zakonskog osnova da taj iznos isplaćuje novi poslodavac, nema.

Đorđević kaže da je novi poslodavac ispoštovao sve načelne dogovore prilikom privatizacije i najavljuje da će po završetku procesa potvrđivanja reprezentativnosti sindikata pokrenuti inicijativu za pregovore o kolektivnom ugovoru.

"Al Dahra" je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a za 105 miliona evra.

PKB je 14. decembra prošle godine platila Gradu Beogradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan u visini od 719.525.041,34 dinara.

Grad Beograd je 4. januara sa kompanijom PKB potpisao sporazum o odlaganju plaćanja preostalog duga u iznosu od 198.920.081,16 dinara, koji se odnosi na neplaćene kamate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik