Januar je najbolji mjesec za putovanje jer su karte jeftinije nego inače

Bez autora
Jan 23 2019

Prema podacima agencije Hipmunk prosječne cijene aviokarata najjeftinije su u januaru, no postoji još nekoliko faktora koje treba uzeti u razmatranje prije bukiranja leta. Kako biste dobili najviše za najmanje novca obratite pažnju na datum putovanja i provjerite koliko unaprijed trebate rezervisati kartu. Što je lokacija dalja, bolje je što prije rezervisati kartu. Naprimjer, ukoliko putujete iz SAD-a u Centralnu Ameriku kartu morate rezervisati bar mjesec dana unaprijed, ukoliko iz SAD-a putujete u Evropu kartu trebate rezervisati tri mjeseca unaprijed, dok je za let iz SAD-a u Afriku, Aziju ili Bliski istok karte potrebno rezervisati šest mjeseci unaprijed. Karte u januaru jesu jeftinije nego tokom drugih mjeseci u godini, ali to je uglavnom zbog slabe potražnje u ovom mjesecu koju uzrokuju velika potrošnja pred božićne i novogodišnje praznika.

Januar je najbolji mjesec za putovanje jer su karte jeftinije nego inačePrema podacima agencije Hipmunk prosječne cijene aviokarata najjeftinije su u januaru, no postoji još nekoliko faktora koje treba uzeti u razmatranje prije bukiranja leta.

Kako biste dobili najviše za najmanje novca obratite pažnju na datum putovanja i provjerite koliko unaprijed trebate rezervisati kartu.

Što je lokacija dalja, bolje je što prije rezervisati kartu. Naprimjer, ukoliko putujete iz SAD-a u Centralnu Ameriku kartu morate rezervisati bar mjesec dana unaprijed, ukoliko iz SAD-a putujete u Evropu kartu trebate rezervisati tri mjeseca unaprijed, dok je za let iz SAD-a u Afriku, Aziju ili Bliski istok karte potrebno rezervisati šest mjeseci unaprijed.

Karte u januaru jesu jeftinije nego tokom drugih mjeseci u godini, ali to je uglavnom zbog slabe potražnje u ovom mjesecu koju uzrokuju velika potrošnja pred božićne i novogodišnje praznika. Ipak, iz Hipmunka naglašavaju da jeftinu aviokartu možete kupiti u bilo koje doba godine ukoliko na vrijeme rezervišete kartu.

Mnogi stručnjaci za putovanja saglasni su da je januar najbolji mjesec za putovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik