Đuro Đaković napušta proizvodnju teške opreme, slijede otkazi

Bez autora
Jan 23 2019

Tvrtka Đuro Đaković Industrijska rješenja donijela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dijela djelatnosti proizvodnje teške opreme. Ovo će zasigurno dovesti do smanjenja beroja radnika u tvrtki Đuro Đaković Industrijska rješenja, ali će se za dio radnika za kojima postoji potreba u drugim segmentima Grupacije Đuro Đaković, omogućiti nastavak radnog odnosa. Presotali dio bit će zbrinut sukladno zakonskim propisima. Proces pronalaska kupca imovine koja služi obavljanju ove djelatnosti još je u tijeku. Đuro Đaković Industrijska rješenja najveći su uteg poslovanju grupacije i razlog što je kompanija u gubitku. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet mjeseci prošle godine ostvarila gubitak u poslovanju od 5,4 milijuna kuna, što je za 6,3 milijuna kuna manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća grupacije.

Đuro Đaković napušta proizvodnju teške opreme, slijede otkaziTvrtka Đuro Đaković Industrijska rješenja donijela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dijela djelatnosti proizvodnje teške opreme.

Ovo će zasigurno dovesti do smanjenja beroja radnika u tvrtki Đuro Đaković Industrijska rješenja, ali će se za dio radnika za kojima postoji potreba u drugim segmentima Grupacije Đuro Đaković, omogućiti nastavak radnog odnosa. Presotali dio bit će zbrinut sukladno zakonskim propisima.

Proces pronalaska kupca imovine koja služi obavljanju ove djelatnosti još je u tijeku.

Đuro Đaković Industrijska rješenja najveći su uteg poslovanju grupacije i razlog što je kompanija u gubitku. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet mjeseci prošle godine ostvarila gubitak u poslovanju od 5,4 milijuna kuna, što je za 6,3 milijuna kuna manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća slavonskobrodske grupacije. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet mjeseci ostvarila ukupne prihode u iznosu od 364,5 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 369,9 milijuna kuna.

- Društvo Đuro Đaković Industrijska rješenja je ostvarilo negativnu EBITDA i trenutno je u fazi restrukturiranja, priopćila je kompanija prilikom objave poslovnog izvješća za devet mjeseci prošle godine,

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik