U ovoj godini novi zakoni o trgovini i boravišnim taksama

Bez autora
Jan 23 2019

U Republici Srpskoj je u ovoj godini planirano usvajanje novih zakona o trgovini, boravišnoj taksi i o posredovanju u prometu nepokretnosti, kojima će se unaprijediti trgovinska, turistička i ugostiteljska djelatnost u tom bh. entitetu.Entitetska ministrica trgovine i turizma Dragica Kovač je istakla da će taj resor prilikom izrade normativnih akata konsultovati Privrednu komoru kako bi se dobila što bolja zakonska i podzakonska rješenja koja će biti u skladu sa potrebama poslovne zajednice, ali i svih građana u RS-u. Na sastanku s predstavnicima Privredne komore razgovarano o zajedničkim aktivnostima na unapređenju promocije domaćih proizvoda u RS-u, saopćeno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

U ovoj godini novi zakoni o trgovini i boravišnim taksamaU Republici Srpskoj (RS) je u ovoj godini planirano usvajanje novih zakona o trgovini, boravišnoj taksi i o posredovanju u prometu nepokretnosti, kojima će se unaprijediti trgovinska, turistička i ugostiteljska djelatnost u tom bh. entitetu.

Entitetska ministrica trgovine i turizma Dragica Kovač je istakla da će taj resor prilikom izrade normativnih akata konsultovati Privrednu komoru kako bi se dobila što bolja zakonska i podzakonska rješenja koja će biti u skladu sa potrebama poslovne zajednice, ali i svih građana u RS-u.

Na sastanku s predstavnicima Privredne komore razgovarano o zajedničkim aktivnostima na unapređenju promocije domaćih proizvoda u RS-u, saopćeno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

Kovač je potvrdila da je predviđena izrada novog broja biltena „Najbolje iz Srpske“ u okviru kojeg će biti obrađena tema rebrendiranih proizvoda, kako bi se dao doprinos u razvoju svijesti o potrebi unapređenja kvaliteta, izgleda i sadržaja proizvoda te postigla konkurentnost domaćih u odnosu na uvozne proizvode.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik