Senta dobila novu toplanu

Bez autora
Jan 23 2019

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u izgradnju nove toplane u Senti, iz koje je više od 4.000 domaćinstava dobilo grejanje, Vlada Srbije uložila 212 miliona dinara. Brnabić, koja je tokom današnje posete Senti uručila zapisnik o primopredaji te toplane predsedniku Opštine Rudolfu Ceglediju, istakla je da je izgradnja tog objekta rezultat zajedničkog rada Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave i dodala da je celokupan projekat završen za osam meseci. Tri meseca je bilo potrebno za tehničku dokumentaciju, a pet meseci za izgradnju toplane. Međutim, moramo da rešimo i revitalizaciju podstanice i toplovoda, a to radimo zajedno sa Ministastvom rudarstva i energetike, objasnila je premijeka.

Senta dobila novu toplanuPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u izgradnju nove toplane u Senti, iz koje je više od 4.000 domaćinstava dobilo grejanje, Vlada Srbije uložila 212 miliona dinara.

Brnabić, koja je tokom današnje posete Senti uručila zapisnik o primopredaji te toplane predsedniku Opštine Rudolfu Ceglediju, istakla je da je izgradnja tog objekta rezultat zajedničkog rada Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave i dodala da je celokupan projekat završen za osam meseci.

Tri meseca je bilo potrebno za tehničku dokumentaciju, a pet meseci za izgradnju toplane. Međutim, moramo da rešimo i revitalizaciju podstanice i toplovoda, a to radimo zajedno sa Ministastvom rudarstva i energetike, objasnila je premijeka.

Ona je podsetila na to da je na rešavanju tog višedecenijskog problema građana Sente počela da radi u saradnji sa predsednikom Opštine još 2016. kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, izrazivši zadovoljstvo da ta opština danas ima modernu toplanu.

Prema njenim rečima, druga velika stvar koja je urađena u Senti jeste obnovljena zgrada Senćanske gimnazije, koja nije rekonstruisana od 1906. godine.

Brnabić, koja je danas obišla i tu gimnaziju, navela je podatak da je Vlada Srbije u pomenuti objekat investirala 182 miliona dinara.

Ona je naglasila da to nije samo važan objekat u obrazovnom sistemu, već da ima ogroman značaj i kao spomenik kulture naše istorije i tradicije.

U Senti je završena i rekonstrukcija Doma zdravlja, u šta je Vlada Srbije uložila 33 miliona dinara, rekla je Brnabić i dodala da Vlada Srbije sa Pokrajinskom vladom i lokalnom samoupravom radi na još četiri projekta u toj opštini.

Premijerka je poručila da za Vladu Srbije ne postoje mesta, opštine i gradovi prvog, drugog ili trećeg prioriteta, već da su svi podjednako važni.

Cegledi je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na pomoći u izgradnji nove toplane i rekonstrukciji zgrade gimnazije u Senti, i istakao da ta opština sama ne bi mogla da realizuje ove projekte.

On je ukazao na to da građani Sente danas imaju jednu od najsavremenijih toplana u zemlji, koja radi sa više od 90 odsto energetske efikasnosti, dok je prethodna radila samo sa 60 odsto.

Obilasku nove toplane u Senti prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine AP Vojvodine Išvan Pastor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik