OTP banka planira akvizicije u Srbiji, Slovačkoj i Rumuniji

Bez autora
May 04 2010

Mađarska OTP banka, koja je prisutna i u Srbiji, planira da kroz preuzimanja poveća udeo na tržištima na kojima drži samo skroman deo.OTP razmatra mogućnosti za akvizicije prvenstveno u Slovačkoj, Srbiji i Rumuniji, kazao je predsednik uprave OTP banke Šandor Čenej nakon nedavno održane skupštine banke. Mađarska banka namerava da bude oprezna sa kapitalom dok se ne smanjenje troškovi rizika i dok se globalna kriza ne približi kraju...

OTP banka planira akvizicije u Srbiji, Slovačkoj i RumunijiMađarska OTP banka, koja je prisutna i u Srbiji, planira da kroz preuzimanja poveća udeo na tržištima na kojima drži samo skroman deo, najavio je najveći mađarski kreditor.

OTP razmatra mogućnosti za akvizicije prvenstveno u Slovačkoj, Srbiji i Rumuniji, kazao je predsednik uprave OTP banke Šandor Čenej nakon nedavno održane skupštine banke.

Mađarska banka namerava da bude oprezna sa kapitalom dok se ne smanjenje troškovi rizika i dok se globalna kriza ne približi kraju, kažao je Čenej, prenosi agencija Blumberg.

Saopšteno je i da OTP ne planira da proda poslovanje u Ukrajini, kao i da od OTP Ukrajine očekuje "znatan" doprinos profitu.

Inače, OTP banka Srbija sa sedištem u Novom Sada nastala je u maju 2007. spajanjem Niške banke, beogradske Zepter banke i novosadske Kulske banke.

Mađarska OTP banka najpre je u krajem 2005. kupila Nišku banku, zatim je u oktobru 2006. preuzela većinski paketa akcija Cepter banke a kupovina Kulske banke okončana je krajem 2006.

OTP banka Srbija članica je OTP grupe, vodeće finansijske institucije u Mađarskoj koja je prisutna i na tržištima Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Rusije, Rumunije, Slovačke i Ukrajine.

Grupa OTP ima oko 11 miliona klijenata u devet zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik