Slovenija gubi veliku investiciju, Magna se vraća u Graz

Bez autora
Feb 12 2019

Zbog neizvjesnosti glede oklišne dozvole i povezanog pokretanja nove lakirnice u Hočama, Magna je počela organizirati pripreme za preseljenje proizvodnje, koje je bilo planirano u Hoče, natrag u Graz. Dodatna objašnjenja za Magnu trenutno ne daju, a, kao što je poznato, uporabna dozvola kasni zbog prigovora koje je podnijela Rovo, organizacija za zaštitu okoliša, koja, nakon odbijanja njihove žalbe na izdanu dozvolu za zaštitu okoliša, najavljuje upravni spor. U petak su iz Magne izvijestili da ne iznenađuje odbijanje Rovine žalbe na izdanu dozvolu Ministarstva okoliša i prostornog planiranja za zaštitu okoliša, jer su ispunili sve zahtjeve slovenskog zakonodavstva i, u skladu sa svojim mogućnostima, očekivanja različitih nevladinih organizacija.

Slovenija gubi veliku investiciju, Magna se vraća u GrazZbog neizvjesnosti glede oklišne dozvole i povezanog pokretanja nove lakirnice u Hočama, Magna je počela organizirati pripreme za preseljenje proizvodnje, koje je bilo planirano u Hoče, natrag u Graz.

Dodatna objašnjenja za Magnu trenutno ne daju, a, kao što je poznato, uporabna dozvola kasni zbog prigovora koje je podnijela Rovo, organizacija za zaštitu okoliša, koja, nakon odbijanja njihove žalbe na izdanu dozvolu za zaštitu okoliša, najavljuje upravni spor.

U petak su iz Magne izvijestili da ne iznenađuje odbijanje Rovine žalbe na izdanu dozvolu Ministarstva okoliša i prostornog planiranja za zaštitu okoliša, jer su ispunili sve zahtjeve slovenskog zakonodavstva i, u skladu sa svojim mogućnostima, očekivanja različitih nevladinih organizacija.

Istaknuli su da ekološka dozvola još uvijek nije konačna te stoga još ne mogu započeti proizvodnju koju planiraju za ovaj tjedan. Po njihovom mišljenju, to je važno za ispunjavanje obveza koje imaju prema svojim poslovnim partnerima.

"Tvornica i tim spremni su za početak operacije", izjavila je austrijsko-kanadska automobilska multinacionalna tvrtka u novoj lakirnici u Hoči, gdje je zaposleno oko 200 ljudi, a upozorili su u četvrtak na njihovu nesigurnost zbog komplikacija rad tvornice.

Udruga Rovo je u nedjelju pozvala premijera Marjana Šarca, ministra gospodarstva Zdravka Počivalšeka, ministra okoliša Juru Lebena i gradonačelnika Hoča Marka Soršaka da u najkraćem roku dopune Zakon o Magni i time omogući pokretanje proizvodnje u novoj lakirnici.

Prema njihovom prijedlogu, dodali bi članak prema kojem investitor može, bez obzira na članak 69. Zakona o vodama, u konkretnom slučaju graditi objekte u svrhu strateškog ulaganja u razvojno područje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik