Komisija odobrila Telekomu preuzimanje kompanije Masko

Bez autora
Feb 12 2019

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji „Telekom Srbija“ kupovinu kablovskog operatera Masko iz Beograda, objavljeno je na sajtu Komisije. Telekom Srbija je početkom novembra 2018. kupio kablovskog operatora Kopernikus, dok je januara ove godine kupio još dva kabloska operatera, Radijus vektor i Avkom. Preduzeće Masko je bavilo se pružanjem usluga kablovske televizije, kablovskog pristupa internetu i fiksne telefonije u Beogradu. Kako se navodi u obrazloženju Komisije u toku je i postupak ispitivanja koncentracije kojom „Telekom“ namerava da posredno, preko svog zavisnog društva, stekne kontrolu nad austrijskim društvom „LINK2YU Network GmbH“, koje svoje aktivnosti obavlja isključivo izvan teritorije Republike Srbije.

Komisija odobrila Telekomu preuzimanje kompanije MaskoKomisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji „Telekom Srbija“ kupovinu kablovskog operatera Masko iz Beograda, objavljeno je na sajtu Komisije.

Telekom Srbija je početkom novembra 2018. kupio kablovskog operatora Kopernikus, dok je januara ove godine kupio još dva kabloska operatera, Radijus vektor i Avkom (Avcom).

Preduzeće Masko je bavilo se pružanjem usluga kablovske televizije, kablovskog pristupa internetu i fiksne telefonije u Beogradu.

Kako se navodi u obrazloženju Komisije u toku je i postupak ispitivanja koncentracije kojom „Telekom“ namerava da posredno, preko svog zavisnog društva, stekne kontrolu nad austrijskim društvom „LINK2YU Network GmbH“, koje svoje aktivnosti obavlja isključivo izvan teritorije Republike Srbije.

Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država sa 58,1 odsto kapitala, 20 odsto ima preduzeće Telekom, a ostatak je u vlasništvu malih akcionara, građana i zaposlenih.

Drušvo za inženjering, trgovinu i usluge „Masko d.o.o“ Beograd osnovano je 2001. godine u Beogradu (Novi Beograd) kao provajder servisa kablovske televizije.

Telekom Srbija a.d. Beograd je u januaru 2019. godine, zaključenjem ugovora o kupovini i prenosu udela u ukupnom osnovnom kapitalu preduzeća Masko, postao jedini član ovog privrednog društva, sa 100 odsto učesća u njegovoj vlasničkoj strukturi.

Upravljanje MASKO d. o. o. Beograd je organizovano kao jednodomno, a korporativni organi su Skupština i direktor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik