Norwegian Air uvodi nove letove iz Sarajeva za zemlje Skandinavije

Bez autora
Feb 14 2019

Letovi Geteborg-Sarajevo obavljat će se od 21. juna do 9. avgusta. Bit će realizovano osam letova u svakom smjeru sa ukupno 3.024 sjedišta u avionu Boeing 737-800. Osim toga, Norwegian Air vraća liniju Oslo – Sarajevo. Ovog ljeta će obaviti po 31 let u oba smjera sa ukupno 11.718 sjedišta. Prošle godine Norwegian je obavio ukupno 70 letova između dva grada. Kompanija je planirala da ukine ovu liniju ali nakon molbe ambasade BiH u Norveškoj, odlučili su nastaviti sa sezonskim letovima od 25. maja do 26. oktobra. Ove ljetne sezone Norwegian Air će održavati i jedan sedmični let između Štokholma i Sarajeva. Tokom jula bit će dva leta sedmično na toj liniji.

Norwegian Air uvodi nove letove iz Sarajeva za zemlje SkandinavijeLetovi Geteborg-Sarajevo obavljat će se od 21. juna do 9. avgusta. Bit će realizovano osam letova u svakom smjeru sa ukupno 3.024 sjedišta u avionu Boeing 737-800.

Osim toga, Norwegian Air vraća liniju Oslo – Sarajevo. Ovog ljeta će obaviti po 31 let u oba smjera sa ukupno 11.718 sjedišta. Prošle godine Norwegian je obavio ukupno 70 letova između dva grada.

Kompanija je planirala da ukine ovu liniju ali nakon molbe ambasade BiH u Norveškoj, odlučili su nastaviti sa sezonskim letovima od 25. maja do 26. oktobra.

Ove ljetne sezone Norwegian Air će održavati i jedan sedmični let između Štokholma i Sarajeva. Tokom jula bit će dva leta sedmično na toj liniji.

Linija Kopenhagen-Sarajevo bit će operativna sa dva povratna leta u junu, četiri u julu i dva u avgustu.

To znači da će Norwegian Air ovog ljeta povezati Sarajevo sa ukupno 4 destinacije u Skandinaviji, što je rekordan broj još od kolapsa kompanije Air Bosna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik