Erbas prestaje da proizvodi model A380

Bez autora
Feb 14 2019

Avio-prevoznik Erbas ukinuće proizvodnju modela A380, prenose svetski mediji saopštenje kompanije. Tako će biti povučen sa sa tržišta ovaj legendarni super džambo džet koji je trebalo da reformiše i unese revoluciju u komercijalni avio-saobraćaj.Evropski proizvođač aviona odlučio se na taj potez nakon što je avio-kompanija Emirejts iz Dubaija značajno smanjila narudžbine za taj tip aviona. A380 imao je svoj prvi let pre 14 godina. Erbas je očekivao da će mnogi prigrliti ideju ogromnih aviona koji bi mogli da prevoze i veliki broj putnika, međutim, taj plan se nije ostvario.

Erbas prestaje da proizvodi model A380Avio-prevoznik Erbas ukinuće proizvodnju modela A380, prenose svetski mediji saopštenje kompanije. Tako će biti povučen sa sa tržišta ovaj legendarni super džambo džet koji je trebalo da reformiše i unese revoluciju u komercijalni avio-saobraćaj.

Evropski proizvođač aviona odlučio se na taj potez nakon što je avio-kompanija Emirejts iz Dubaija značajno smanjila narudžbine za taj tip aviona.

A380 imao je svoj prvi let pre 14 godina. Erbas je očekivao da će mnogi prigrliti ideju ogromnih aviona koji bi mogli da prevoze i veliki broj putnika, međutim, taj plan se nije ostvario.

Kompanija je do sada isporučila samo 234 super džamo aviona, a kada je krenula s proizvodnjom tog modela, predvidela je da će u istom periodu prodati 1.200 takvih aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik