Monteput se za autoput zadužuje 31,6 miliona

Bez autora
Feb 15 2019

Monteput će se u ovoj godini zadužiti ukupno 35 miliona eura, od čega 31,6 miliona za napajanje auto-puta električnom energijom, navodi se u finansijskom i planu rada te kompanije za tekuću godinu, koji je Vlada juče usvojila. Ovaj novac će biti upotrijebljen, između ostalog, za nabavku trafostanica. Monteput je uključen u rješavanje pitanja finansiranja i izgradnje elektroenergetske mreže za auto-put Bar Boljare, što je aktivnost od javnog interesa. Izgradnjom prenosnih i distributivnih dalekovoda i trafostanica potrebnih za napajanje auto-puta električnom energijom, omogućio bi se stabilan sistem napajanja prije svega auto-puta Bar Boljare, kao i budućih zimskih centara na sjeveru Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje.

Monteput se za autoput zadužuje 31,6 milionaMonteput će se u ovoj godini zadužiti ukupno 35 miliona eura, od čega 31,6 miliona za napajanje auto-puta električnom energijom, navodi se u finansijskom i planu rada te kompanije za tekuću godinu, koji je Vlada juče usvojila, prenosi Pobjeda.

Ovaj novac će biti upotrijebljen, između ostalog, za nabavku trafostanica.

Monteput je uključen u rješavanje pitanja finansiranja i izgradnje elektroenergetske mreže za auto-put Bar Boljare, što je aktivnost od javnog interesa. Izgradnjom prenosnih i distributivnih dalekovoda i trafostanica potrebnih za napajanje auto-puta električnom energijom, omogućio bi se stabilan sistem napajanja prije svega auto-puta Bar Boljare, kao i budućih zimskih centara na sjeveru Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje.

“Izgradnja sistema za trajno napajanje auto-puta električnom energijom je vrijedna 31.600.000 eura, što se obezbjeđuje iz kreditnih sredstava, dok će se posebno zaključenim ugovorom osigurati da CGES i CEDIS otkupe izgrađene infrastrukture u skladu sa dinamikom vraćanja kredita”, navodi se u dokumentu.

Za otplatu kredita za napajanje auto-puta električnom energijom odnosno za kamate i troškove obrade kredita u ovoj godini je planirano 160.000 eura.

U juče usvojenom dokumentu se ističe i da bi u ovoj godini trebalo da bude sve pripremljeno za donošenje konačne odluke o izgradnji mosta Verige, a planirana je i tehnička priprema za izradu projekata geotehničkih istraživanja i idejnih rješenja za dionicu auto-puta Andrijevica-Berane-Boljare.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik