Povećan broj noćenja turista i prihoda od boravišne takse u RS

Bez autora
Feb 16 2019

Prihod od uplaćene boravišne takse u Republici srpskoj u prošloj godini iznosio je 1.371.646,69 KM i veći je za 17 posto u odnosu na 2017. To je rezultat, kako navode iz entitetskog Ministarstva trgovine i turizma, povećanja broja noćenja turista u posmatranom periodu.Lani je zabilježeno povećanje broja dolazaka turista za 10,8 posto, te rast broja noćenja za 16,7 procenata u odnosu na 2017. Zakonom je definisno da je boravišna taksa prihod turističkih organizacija gradova i općina i Turističke organizacije RS-a i njena visina određuje se na nivou jedinica lokalne samouprave i uz mišljenje Privredne komore.

Povećan broj noćenja turista i prihoda od boravišne takse u RSPrihod od uplaćene boravišne takse u Republici srpskoj (RS) u prošloj godini iznosio je 1.371.646,69 KM i veći je za 17 posto u odnosu na 2017..

To je rezultat, kako navode iz entitetskog Ministarstva trgovine i turizma, povećanja broja noćenja turista u posmatranom periodu.

Lani je zabilježeno povećanje broja dolazaka turista za 10,8 posto, te rast broja noćenja za 16,7 procenata u odnosu na 2017..

Zakonom je definisno da je boravišna taksa prihod turističkih organizacija gradova i općina i Turističke organizacije RS-a i njena visina određuje se na nivou jedinica lokalne samouprave i uz mišljenje Privredne komore.

Od 2012. godine primjetan je stalni porast prihoda od uplate boravišne takse u RS, navode iz entitetskog Ministarstva trgovine i turizma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik