Dogus grupa gradit će hotel u bivšoj zgradi Maraske, dovode i Hyyat

Bez autora
Feb 18 2019

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Istanbul gdje će sutra sudjelovati na godišnjoj konferenciji Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela. Uoči sudjelovanja na konferenciji, susrela se s turskim gospodarstvenicima, koje je između ostalog pozvala na nova ulaganja te istraživanja novih poslovnih prilika i projekata koje Hrvatska nudi. Iako nema političku, Istanbul je i dalje simbol gospodarske moći Turske. S oko 15 milijuna stanovnika Grad na Bosporu ekonomski je jači od pojedinih europskih zemalja, na njega otpada gotovo trećina turskog gospodarstva. U Istanbulu je sjedište svim važnijim turskim kompanijama. Dogus Grupa u Hrvatskoj ima hotel, vilu, tri marine - i velike planove.

Dogus grupa gradit će hotel u bivšoj zgradi Maraske, dovode i HyyatPredsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Istanbul gdje će sutra sudjelovati na godišnjoj konferenciji Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela.

Uoči sudjelovanja na konferenciji, susrela se s turskim gospodarstvenicima, koje je između ostalog pozvala na nova ulaganja te istraživanja novih poslovnih prilika i projekata koje Hrvatska nudi.

A što je s dosadašnjim ulaganjima, provjerio je Miro Aščić, koji i prati predsjedničin posjet Istanbulu.

Iako nema političku, Istanbul je i dalje simbol gospodarske moći Turske. S oko 15 milijuna stanovnika Grad na Bosporu ekonomski je jači od pojedinih europskih zemalja, na njega otpada gotovo trećina turskog gospodarstva.

U Istanbulu je sjedište svim važnijim turskim kompanijama. Dogus Grupa u Hrvatskoj ima hotel, vilu, tri marine - i velike planove. Ako se pruži prilika, kupili bi ACI, a uskoro planiraju početi gradnju hotela u bivšoj zgradi Maraske u Zadru.

- Ponosno mogu reći da ćemo prvi put dovesti međunarodnu grupu Hyyat. S njime ćemo početi novu razinu luksuznog turizma u Hrvatskoj, s rezidencijalnim dijelom koji će donijeti nov životni stil i nove vrijednosti za zajednicu, kaže za HRT Ferit F. Sahenk, predsjednik Uprave Dogus grupe.

Poznati turski poduzetnik Sadettin Saran bivši je sportski direktor Fenerbahcea i vlasnik nekoliko kompanija, a u Hrvatskoj je kupio hotel i ne namjerava na tome stati.

- Naša investicija u Hrvatskoj jedna je od najvećih i veoma smo zadovoljni. Hrvati su radišni i govore strane jezike. Tako da tražimo nove prilike. Bili smo vrlo blizu još jedne investicije, ali smo odustali, no tražimo dalje, otkriva Saran.

Trgovinska razmjena između Hrvatske i Turske premašila je pola milijarde dolara, a turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je cilj milijarda dolara. Tomu, doduše, ne ide u prilog posustajanje turskog gospodarstva za koje se procjenjuje da bi trebao izaći iz recesije 2020. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik