Za infrastrukturne projekte pet milijardi evra

Bez autora
Feb 18 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da država, kroz novi investicioni ciklus, u infrastrukturne projekte u drumskom i železničkom saobraćaju ulaže pet milijardi evra.Ona je istakla da je to važno za budućnost Srbije, povezivanje i stabilnost regiona Zapadnog Balkana. Najavila je da će ove godine početi izgradnja Moravskog koridora, najvažnijeg za građane Srbije jer će povezati centralnu Srbiju i Šumadiju sa koridorima 10 i 11, uz napomenu da se pregovori o izgradnji ovog koridora vode sa američkom kompanijom „Behtel“.

Ove godine počinje izgradnja Moravskog koridoraPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da država, kroz novi investicioni ciklus, u infrastrukturne projekte u drumskom i železničkom saobraćaju ulaže pet milijardi evra.

Mihajlović je u izjavi za Televiziju "Hepi" istakla da je to važno za budućnost Srbije, povezivanje i stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Ona je najavila da će ove godine početi izgradnja Moravskog koridora, najvažnijeg za građane Srbije jer će povezati centralnu Srbiju i Šumadiju sa koridorima 10 i 11, uz napomenu da se pregovori o izgradnji ovog koridora vode sa američkom kompanijom „Behtel“.

Srbija će se, kako je navela, dodatno povezivati sa regionom gradnjom auto-puta Preljina–Požega i Kuzmin–Sremska Rača kao delova auto-puta do Sarajeva, kao i gradnjom auto-puta Niš–Priština, deonice do Pločnika.

Prema njenim rečima, nastavlja se izgradnja brze pruge Beograd–Budimpešta, dok je samo prošle godine rekonstruisano više od 200 kilometara pruga.

Gradimo najmoderniju prugu od Beograda do Budimpešte, a modernizovaćemo i prugu Niš–Dimitrovgrad, u šta će biti uloženo 268 miliona evra, ukazala je Mihajlović.

Istovremeno, potpredsednica Vlade je najavila da nakon početka gradnje 376 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju uskoro počinje gradnja takvih stanova u Kraljevu i Kragujevcu.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju 200 takvih stanova u Kraljevu i 216 stanova u Kragujevcu, precizirala je ona.

Takođe, kako je dodala, ove godine će početi gradnja ukupno osam hiljada stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti, a stanovi će se graditi još u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Na ovaj način, kako je naglasila, ne samo da brinemo o ljudima koji požrtvovano rade najodgovornije poslove za svoju državu, već je ovo važno za našu građevinsku industriju, mala i srednja preduzeća jer 80 odsto materijala i opreme koja se koristi mora biti domaćeg porekla.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik