Kompanija za račun Telekoma radila bez dozvole

Bez autora
Feb 18 2019

Dežurna inspekcija Grada Beograda obustavila je radove bez dozvole u ulici Veljka Lukića Kurjaka kod broja 10, na teritoriji opštine Savski Venac. U parku oko zgrada radove je izvodila kompanija "Telefonkabl" za račun investitora "Telekom Srbija", objavljeno je na sajtu Gradske uprave. Na osnovu prijave građana da se u parku izvode radovi bez dozvole na teren je izašla dežurna inspekcija Grada Beograda koja je zatekla radnike kompanije "Telefonkabl" kako kopaju rov u parku. Kako se navodi, utvrđeno je da je investitor radova "Telekom Srbija" i da su radovi odmah obustavljeni pošto izvođač nije imao nijednu dozvolu.

Kompanija za račun Telekoma radila bez dozvoleDežurna inspekcija Grada Beograda obustavila je radove bez dozvole u ulici Veljka Lukića Kurjaka kod broja 10, na teritoriji opštine Savski Venac.

U parku oko zgrada radove je izvodila kompanija "Telefonkabl" za račun investitora "Telekom Srbija", objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Na osnovu prijave građana da se u parku izvode radovi bez dozvole na teren je izašla dežurna inspekcija Grada Beograda koja je zatekla radnike kompanije "Telefonkabl" kako kopaju rov u parku.

Kako se navodi, utvrđeno je da je investitor radova "Telekom Srbija" i da su radovi odmah obustavljeni pošto izvođač nije imao nijednu dozvolu.

"Utvrđeno je da izvođač nema ni projekat, ni saglasnost JKP "Zelenilo Beograd" za iskop rovova i redukciju stabala. Protiv izvođača i investitora biće podnete prijave i pokrenut postupak u skladu sa zakonom", piše na sajtu.

Kako se ističe, Grad Beograd upozorava sve koji kopaju na javnim i saobraćajnim površinama, bez obzira da li su u pitanju državne ili privatne kompanije, da moraju da imaju dozvolu nadležnog organa za izvođenje takve vrste radova, kao i plaćene takse Gradu.

"Od početka ove godine sprovodimo politiku 'nulte tolerancije' kada je u pitanju bilo kakvo raskopavanje ulica, trotoara, parkova ili dečijih igrališta kao što istu politiku sprovodimo kada je u pitanju bespravna gradnja. Zato pozivamo sve kompanije koje planiraju da izvode bilo kakve radove na javnim površinama da pribave odgovarajuće dozvole od nadležnih gradskih i opštinskih organa", navodi Gradska uprava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik