Robna razmena Srbije i Nemačke premašila 4,9 milijardi evra

Bez autora
Feb 18 2019

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dveju zemalja, kao i o načinima za povećanje obima bilateralne robne razmene. Tom prilikom, sagovornici su ocenili da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke konstantno napreduje, čemu u prilog govore i podaci o rastu robne razmene, koja je u prošloj godini premašila iznos od 4,9 milijardi evra. Ljajić je istakao da je Nemačka po značaju drugo izvozno tržište za srpske proizvode i najveći uvozni partner, i dodao da nemački investitori spadaju u red najvažnijih stranih ulagača u Srbiji.

Robna razmena Srbije i Nemačke premašila 4,9 milijardi evraPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dveju zemalja, kao i o načinima za povećanje obima bilateralne robne razmene.

Tom prilikom, sagovornici su ocenili da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke konstantno napreduje, čemu u prilog govore i podaci o rastu robne razmene, koja je u prošloj godini premašila iznos od 4,9 milijardi evra.

Ljajić je istakao da je Nemačka po značaju drugo izvozno tržište za srpske proizvode i najveći uvozni partner, i dodao da nemački investitori spadaju u red najvažnijih stranih ulagača u Srbiji.

Potpredsednik Vlade je naveo podatak da kompanije iz Nemačke zapošljavaju više od 55.000 radnika u Srbiji.

Ambasador Šib je preneo čvrst stav Vlade Nemačke da vlasti u Prištini što pre moraju da ukinu diskriminatorske takse na robu iz Srbije kako bi se normalizovala trgovinska saradnja u regionu i stvorili uslovi za nastavak političkog dijaloga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik